Ван Гал: Велбек није за МЈ, зато је отишао!

Тренер Манчестер јунајтеда Луј ван Гал дао изјаву о којој ће се још много причати у енглеском фудбалу. А да ли ће му се и обити о главу?

Фудбал 12.09.2014 | 09:00
Ван Гал: Велбек није за МЈ, зато је отишао!

Дани Велбек је последњег дана прелазног рока из Манчестер јунајтеда прешао у Арсенал. С обзиром на то да је истог дана Јунајтед завршио трансфер Радамела Фалкаа из Монака, навијачима гиганта из Манчестера одлазак Велбека и није толико тешко пао.

Али, Велбек је у репрезентацији Енглеске доказао да је врсни нападач. Постигао је оба гола у тријумфу Енглеза над Швајцарском у гостима у првом колу квалификација за Европско првенство 2016. године.

Одмах након тога друштвеним мрежама су почеле да круже разне шале, укључујући ону на рачун тренера Јунајтеда Луја ван Гала, која је гласила: "Ван Гал показао интересовање да из Арсенала доведе Велбека".

Холанђанин је данас, на конференцији за новинаре, дао прилично неочекивану и "јаку" изјаву у вези са Велбеком, који је од своје девете године био у Манчестер јунајтеду. Та изјава би могла да се сведе у једно: "Није био довољно добар".

Ево шта је рекао Луј ван Гал:

"Велбек није имао учинак попут Робина ван Персија или Вејна Рунија. То је Јунајтедов стандард. Зато смо га пустили да оде".
За разлику од Велбека, Ван Гал је одушевљен Фалкаом.

"На тренингу је имао једну шансу и дао је гол", рекао је Ван Гал о Колумбијцу, очигледно уверавајући све да је направио добар посао и потез.

И Фалкао је имао шта да каже на конференцији за новинаре:

"Нисам дошао само да одрадим позајмицу, желим да останем овде много година. Манчестер јунајтед је најбољи клуб који сам могао да одаберем и потпуно одговара мом стилу игре. Одувек сам сањао да будем играч Манчестер јунајтеда".

Многи су забринути забог здравственог стања Робина ван Персија, коме колено "шкрипи", причало се и о операцији... Али, Ван Гал уверава да ће његов земљак поново бити онај прави.

"Ван Перси је спремнији него што је био током Светског првенства у Бразилу. Тачније, спремнији је него икад".

Коментари / 0

Оставите коментар