Van Gal: Velbek nije za MJ, zato je otišao!

Trener Mančester junajteda Luj van Gal dao izjavu o kojoj će se još mnogo pričati u engleskom fudbalu. A da li će mu se i obiti o glavu?

Fudbal 12.09.2014 | 09:00
Van Gal: Velbek nije za MJ, zato je otišao!

Dani Velbek je poslednjeg dana prelaznog roka iz Mančester junajteda prešao u Arsenal. S obzirom na to da je istog dana Junajted završio transfer Radamela Falkaa iz Monaka, navijačima giganta iz Mančestera odlazak Velbeka i nije toliko teško pao.

Ali, Velbek je u reprezentaciji Engleske dokazao da je vrsni napadač. Postigao je oba gola u trijumfu Engleza nad Švajcarskom u gostima u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Odmah nakon toga društvenim mrežama su počele da kruže razne šale, uključujući onu na račun trenera Junajteda Luja van Gala, koja je glasila: "Van Gal pokazao interesovanje da iz Arsenala dovede Velbeka".

Holanđanin je danas, na konferenciji za novinare, dao prilično neočekivanu i "jaku" izjavu u vezi sa Velbekom, koji je od svoje devete godine bio u Mančester junajtedu. Ta izjava bi mogla da se svede u jedno: "Nije bio dovoljno dobar".

Evo šta je rekao Luj van Gal:

"Velbek nije imao učinak poput Robina van Persija ili Vejna Runija. To je Junajtedov standard. Zato smo ga pustili da ode".
Za razliku od Velbeka, Van Gal je oduševljen Falkaom.

"Na treningu je imao jednu šansu i dao je gol", rekao je Van Gal o Kolumbijcu, očigledno uveravajući sve da je napravio dobar posao i potez.

I Falkao je imao šta da kaže na konferenciji za novinare:

"Nisam došao samo da odradim pozajmicu, želim da ostanem ovde mnogo godina. Mančester junajted je najbolji klub koji sam mogao da odaberem i potpuno odgovara mom stilu igre. Oduvek sam sanjao da budem igrač Mančester junajteda".

Mnogi su zabrinuti zabog zdravstvenog stanja Robina van Persija, kome koleno "škripi", pričalo se i o operaciji... Ali, Van Gal uverava da će njegov zemljak ponovo biti onaj pravi.

"Van Persi je spremniji nego što je bio tokom Svetskog prvenstva u Brazilu. Tačnije, spremniji je nego ikad".

Komentari / 0

Ostavite komentar