Бојана у 1/2-финалу Ташкента!

Наша тенисерка Бојана Јовановски наставила је са победама на турниру у Ташкенту, савладавши у четвртфиналу Пољакињу Урсулу Радванску са 4:6, 6:4, 6:3.

Тенис 11.09.2014 | 18:15
Бојана у 1/2-финалу Ташкента!

У мечу који је трајао чак два и по сата, Јовановски је тек после преокрета успела да оправда улогу фаворита, коју је стекла својом позицијом на светској ранг листи и чињеници да је први носилац.

Пољакиња се није лако дала, иако тек 205. на планети прилично је мучила 35. играчицу света, но после првог сета све је кренуло далеко боље по Бојану.

Она је годину дана стару, 23-годишњакињу која је рођена у немачком Ахаусу, успела да победи и тако са 3:1 поведе у међусобним дуелима, након што је њихов последњи меч (2011. у Индијан Велсу) у три сета припао Пољакињи.

Бојана Јовановски ће у полуфиналу играти против једног од најпријатнијег изненађења овог турнира, Нигине Абдураимове, Узбекистанке која је 189. на свету, а која је уз специјалну позивницу организатора заређала са победама у Ташкенту, елиминсавши у четвртфиналу сународницу Акгул Аманмурадову са 6:2, 6:3.

Коментари / 0

Оставите коментар