Bojana u 1/2-finalu Taškenta!

Naša teniserka Bojana Jovanovski nastavila je sa pobedama na turniru u Taškentu, savladavši u četvrtfinalu Poljakinju Ursulu Radvansku sa 4:6, 6:4, 6:3.

Tenis 11.09.2014 | 18:15
Bojana u 1/2-finalu Taškenta!

U meču koji je trajao čak dva i po sata, Jovanovski je tek posle preokreta uspela da opravda ulogu favorita, koju je stekla svojom pozicijom na svetskoj rang listi i činjenici da je prvi nosilac.

Poljakinja se nije lako dala, iako tek 205. na planeti prilično je mučila 35. igračicu sveta, no posle prvog seta sve je krenulo daleko bolje po Bojanu.

Ona je godinu dana staru, 23-godišnjakinju koja je rođena u nemačkom Ahausu, uspela da pobedi i tako sa 3:1 povede u međusobnim duelima, nakon što je njihov poslednji meč (2011. u Indijan Velsu) u tri seta pripao Poljakinji.

Bojana Jovanovski će u polufinalu igrati protiv jednog od najprijatnijeg iznenađenja ovog turnira, Nigine Abduraimove, Uzbekistanke koja je 189. na svetu, a koja je uz specijalnu pozivnicu organizatora zaređala sa pobedama u Taškentu, eliminsavši u četvrtfinalu sunarodnicu Akgul Amanmuradovu sa 6:2, 6:3.

Komentari / 0

Ostavite komentar