У Шпанији очај; вређање селектора!

Неверица у хали, бес изван ње. Тако би се могла описати реакција шпанске публике после шокантног пораза њихових кошаракаша од Француске (65:52) у четвртфиналу Светског првенства чији је домаћин управо Шпанија.

Кошарка 11.09.2014 | 18:00
У Шпанији очај; вређање селектора!

Маштали су о "финалу из снова" са моћним Американцима. Сањали ту титулу, јер су имали вероватно најбољу репрезентацију коју је та земља икад дала. Али, навијачке жеље су биле једно, а оно што су им изабраници селектора Хуана Антонија Оренге пружили у четвртфиналу, био је прави шок.

Али, није се само на тој забезекнутости завршило. Како преноси хрватски портал "Индеx", "разочарани навијачи су своје идоле испратили овацијама из дворане, а извређали су селектора. "Оренга одлази, Оренга одлази", орило се још за време утакмице, да би испред дворане прерасло у скандирање "Оренга, орангутане".

Сам Оренга није хтео да им удовољи.

"Не бих о оставци, све је још увек превише 'вруће'. ово је свакако најгрои пораз у мојој каријери, јер сам био убеђен да смо бољи. Тешко је све ово... Надали смо се том финалу, али Французи су тако добра екипа, са сјајном одбраном. Шта да кажем... Незадовољни су навијачи, играчи су уплакани. Али, најразочаранији, најтужнији и најсје*анији сам ја", рекао је селектор кошаркашке репрезентације Шпаније.

Шпански кошаркаш Пау Гасол рекао је после пораза од Француске (65:52) у четвртфиналу Светског првенства да је његов тим одиграо најгору партију на турниру.

"Ово је веома болан и разочаравајући пораз, али он је саставни део спорта. Не побеђују увек фаворити. Изгубили смо утакмицу, коју смо морали да добијемо. Одиграли смо најгори меч на турниру", рекао је Гасол за сајт шампионата.

Он је пораз од Француске упоредио са неуспехом на Олимпијским играма у Атини, када је селекција САД у четвртфиналу славила са 102:94.

"Пораз је сличан елиминацији са Олимпијских игара у Атини 2004. године, где смо добили све мечеве и на крају изгубили у четвртфиналу, иако само били фаворити. Овог пута нисмо потценили противника. Знали смо да ће доћи и пружити снажан отпор. Разлика у скоковима (50:28) је била превелика. То је донело разлику", додао је Гасол.

У полуфиналу првенства света овог четврта од 21 сат у Барселони играју Литванија и САД, док се у петак у Мадриду састају Србија и Француска.

Коментари / 0

Оставите коментар