U Španiji očaj; vređanje selektora!

Neverica u hali, bes izvan nje. Tako bi se mogla opisati reakcija španske publike posle šokantnog poraza njihovih košarakaša od Francuske (65:52) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva čiji je domaćin upravo Španija.

Košarka 11.09.2014 | 18:00
U Španiji očaj; vređanje selektora!

Maštali su o "finalu iz snova" sa moćnim Amerikancima. Sanjali tu titulu, jer su imali verovatno najbolju reprezentaciju koju je ta zemlja ikad dala. Ali, navijačke želje su bile jedno, a ono što su im izabranici selektora Huana Antonija Orenge pružili u četvrtfinalu, bio je pravi šok.

Ali, nije se samo na toj zabezeknutosti završilo. Kako prenosi hrvatski portal "Index", "razočarani navijači su svoje idole ispratili ovacijama iz dvorane, a izvređali su selektora. "Orenga odlazi, Orenga odlazi", orilo se još za vreme utakmice, da bi ispred dvorane preraslo u skandiranje "Orenga, orangutane".

Sam Orenga nije hteo da im udovolji.

"Ne bih o ostavci, sve je još uvek previše 'vruće'. ovo je svakako najgroi poraz u mojoj karijeri, jer sam bio ubeđen da smo bolji. Teško je sve ovo... Nadali smo se tom finalu, ali Francuzi su tako dobra ekipa, sa sjajnom odbranom. Šta da kažem... Nezadovoljni su navijači, igrači su uplakani. Ali, najrazočaraniji, najtužniji i najsje*aniji sam ja", rekao je selektor košarkaške reprezentacije Španije.

Španski košarkaš Pau Gasol rekao je posle poraza od Francuske (65:52) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva da je njegov tim odigrao najgoru partiju na turniru.

"Ovo je veoma bolan i razočaravajući poraz, ali on je sastavni deo sporta. Ne pobeđuju uvek favoriti. Izgubili smo utakmicu, koju smo morali da dobijemo. Odigrali smo najgori meč na turniru", rekao je Gasol za sajt šampionata.

On je poraz od Francuske uporedio sa neuspehom na Olimpijskim igrama u Atini, kada je selekcija SAD u četvrtfinalu slavila sa 102:94.

"Poraz je sličan eliminaciji sa Olimpijskih igara u Atini 2004. godine, gde smo dobili sve mečeve i na kraju izgubili u četvrtfinalu, iako samo bili favoriti. Ovog puta nismo potcenili protivnika. Znali smo da će doći i pružiti snažan otpor. Razlika u skokovima (50:28) je bila prevelika. To je donelo razliku", dodao je Gasol.

U polufinalu prvenstva sveta ovog četvrta od 21 sat u Barseloni igraju Litvanija i SAD, dok se u petak u Madridu sastaju Srbija i Francuska.

Komentari / 0

Ostavite komentar