ДК: Федерер жели титулу!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер изјавио је пред меч Дејвис купа са Италијом да његова екипа може до финала.

Тенис 11.09.2014 | 17:45
ДК: Федерер жели титулу!

Швајцарска и Италија играће у полуфиналу овог такмичења од 12. до 14. септембра, у Женеви.

“У тенису постоји много блиставих тренутака, тако да ћу следећег петка имати прилику за још један. Од овог тренутка ћу тиме бити преокупиран”, рекао је Федерер прошле недеље после пораза на УС опену.

Федерер, који је пре неколико недеља напунио 33 године, током каријере није много пажње придавао Дејвис купу. Ипак, одлучио је да ове сезоне игра за репрезентацију, а екипа у којој је и Станислас Вавринка је можда и највећи фаворит за освајање ‘салатаре’.

“Очигледно смо фаворити, имамо сјајан тим. Играмо код куће, бирали смо подлогу и можемо до финала”, навео је Роџер на конференцији за медије пред меч са Италијом.

Капитен швајцарске репрезентације Северин Лути навео је да је испадање двојице тенисера у полуфиналу УС опена била добра ствар за национални тим.

“Могли смо да тренирамо већ у уторак, што није био случај у уводним рундама”, алудирао је Лути на дуеле са Србијом и Казахстаном.

Осим Федерера и Вавринке, за Швајцарску ће наступити још Марко Кјудинели и Михаел Ламер. У селекцији Италије налазе се Фабио Фоњини, Андреас Сепи, Пало Лоренци и Симоне Болели.

У другом полуфиналу састају се Француска и Чешка.

Коментари / 0

Оставите коментар