DK: Federer želi titulu!

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je pred meč Dejvis kupa sa Italijom da njegova ekipa može do finala.

Tenis 11.09.2014 | 17:45
DK: Federer želi titulu!

Švajcarska i Italija igraće u polufinalu ovog takmičenja od 12. do 14. septembra, u Ženevi.

“U tenisu postoji mnogo blistavih trenutaka, tako da ću sledećeg petka imati priliku za još jedan. Od ovog trenutka ću time biti preokupiran”, rekao je Federer prošle nedelje posle poraza na US openu.

Federer, koji je pre nekoliko nedelja napunio 33 godine, tokom karijere nije mnogo pažnje pridavao Dejvis kupu. Ipak, odlučio je da ove sezone igra za reprezentaciju, a ekipa u kojoj je i Stanislas Vavrinka je možda i najveći favorit za osvajanje ‘salatare’.

“Očigledno smo favoriti, imamo sjajan tim. Igramo kod kuće, birali smo podlogu i možemo do finala”, naveo je Rodžer na konferenciji za medije pred meč sa Italijom.

Kapiten švajcarske reprezentacije Severin Luti naveo je da je ispadanje dvojice tenisera u polufinalu US opena bila dobra stvar za nacionalni tim.

“Mogli smo da treniramo već u utorak, što nije bio slučaj u uvodnim rundama”, aludirao je Luti na duele sa Srbijom i Kazahstanom.

Osim Federera i Vavrinke, za Švajcarsku će nastupiti još Marko Kjudineli i Mihael Lamer. U selekciji Italije nalaze se Fabio Fonjini, Andreas Sepi, Palo Lorenci i Simone Boleli.

U drugom polufinalu sastaju se Francuska i Češka.

Komentari / 0

Ostavite komentar