Мурињо би био сјајан да нема Пепа!

Бивши генерални директор Реал Мадрида Хорхе Валдано у својој књизи навео је да би Мурињо био сјајан тренер да Пеп Гвардиола не постоји.

Фудбал 11.09.2014 | 17:30
Мурињо би био сјајан да нема Пепа!

Бивши играч Реала сарађивао је са Мурињом до 2011. године када је отпуштен из ’краљевског клуба’ баш због сукоба са Португалцем.

Он је у новој књизи „11 моћи лидера“ упоредио двојицу тренера са светски познатим композиторима.

„Да је Гвардиола Моцарт, онда би Мурињо био Салијери. Био би велики композитор да Моцарт није постојао. Мурињо је караткер направљен за ова бучна и празна времена. Никада га нисам чуо да је рекао нешто за фудбал, ни јавно ни приватно, а то је важно запамтити. Никада нисам успео да га разумем. Интелигенција и его су непријатељи, а када се сударе, его побеђује“, написао је Валдано.

Аргентинац је признао да Мурињове методе доносе резултате, али је навео да је највећи неуспех то што са Реал Мадридом није имао никакве шансе у Лиги шампиона.

„Мурињо је страствен, професионалан и тренер победник, али је његово размишљање о игри веома другачије од мог. Много више га занима резултат и често га добије. Али, на располагању је имао један од најјачих тимова у историји Реал Мадрида и увек је остајао испред врата Лиге шампиона. То је био велики изазов са којим није могао да се носи“, навео је Валдано.

Коментари / 0

Оставите коментар