Murinjo bi bio sjajan da nema Pepa!

Bivši generalni direktor Real Madrida Horhe Valdano u svojoj knjizi naveo je da bi Murinjo bio sjajan trener da Pep Gvardiola ne postoji.

Fudbal 11.09.2014 | 17:30
Murinjo bi bio sjajan da nema Pepa!

Bivši igrač Reala sarađivao je sa Murinjom do 2011. godine kada je otpušten iz ’kraljevskog kluba’ baš zbog sukoba sa Portugalcem.

On je u novoj knjizi „11 moći lidera“ uporedio dvojicu trenera sa svetski poznatim kompozitorima.

„Da je Gvardiola Mocart, onda bi Murinjo bio Salijeri. Bio bi veliki kompozitor da Mocart nije postojao. Murinjo je karatker napravljen za ova bučna i prazna vremena. Nikada ga nisam čuo da je rekao nešto za fudbal, ni javno ni privatno, a to je važno zapamtiti. Nikada nisam uspeo da ga razumem. Inteligencija i ego su neprijatelji, a kada se sudare, ego pobeđuje“, napisao je Valdano.

Argentinac je priznao da Murinjove metode donose rezultate, ali je naveo da je najveći neuspeh to što sa Real Madridom nije imao nikakve šanse u Ligi šampiona.

„Murinjo je strastven, profesionalan i trener pobednik, ali je njegovo razmišljanje o igri veoma drugačije od mog. Mnogo više ga zanima rezultat i često ga dobije. Ali, na raspolaganju je imao jedan od najjačih timova u istoriji Real Madrida i uvek je ostajao ispred vrata Lige šampiona. To je bio veliki izazov sa kojim nije mogao da se nosi“, naveo je Valdano.

Komentari / 0

Ostavite komentar