Школе у Бијељини најбрже саниране

Министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија изјавио је да су школе у Семберији, након катастрофалних мајских поплава, најбрже саниране у Српској, те да је у њима ситуација најприје и стабилизована.

Република Српска 11.09.2014 | 15:37
Школе у Бијељини најбрже саниране

"Град Бијељина је веома добро превазишао ситуацију када је ријеч о поплавама, овдје смо најраније стабилизовали стање, с обзиром на интензитет поплаве и оштећења у школама", рекао је Мутабџија.

Он је најавио да ће већ у наредној седмици доћи до побољшања ситуације када је ријеч о реконструкцији свих школа у Српској, прије свега у Добоју, те да ће се у другој половини септембра, као што је и обећано, стабилизовати ситуација у свим основним школама.

Мутабџија је данас, током посјете Основној школи "Дворови" у истоименом бијељинском насељу, рекао да је Влада Републике Српске одобрила интервентна средства за санацију за гријање седам основних школа у Српској, "тако да се рјешава оно што је тренутно најургентније".

"Формирали смо и листу приоритета мимо поплављених школа, у којима ћемо заједно са УНДП-ом покушати да санирамо стање које није резултат само и искључиво поплава, него старости и дотрајалости у неким школама", навео је Мутабџија. Директор Основне школе "Дворови" Јелица Зекић рекла је да је ова школа у поплавама претрпјела штету од око 80.000 КМ, при чему је највише оштећена фискултурна сала, те додала да је комплетну реконструкцију помогао УНДП.

Школа у Дворовима има 24 одјељења, а похађа је 558 ученика од којих је три прва разреда са 67 ученика, што је повећање за једно одјељење у односу на прошлу годину.

Министар Мутабџија данас ће током радне посјете Бијељини, осим посјете школи у Дворовима, посјетити и предшколску установу "Драган и Зоран", након чега ће се састати са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем, а потом посјетитити општину Лопаре.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Василије

11.09.2014 13:41

Министре,не кити се туђим перјем, школе поправљају програми УНДИП-а, а гдје је ту помоћ Владе.Нема пара,пада Додик,пада Влада.

ОДГОВОРИТЕ