Škole u Bijeljini najbrže sanirane

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izjavio je da su škole u Semberiji, nakon katastrofalnih majskih poplava, najbrže sanirane u Srpskoj, te da je u njima situacija najprije i stabilizovana.

Republika Srpska 11.09.2014 | 15:37
Škole u Bijeljini najbrže sanirane

"Grad Bijeljina je veoma dobro prevazišao situaciju kada je riječ o poplavama, ovdje smo najranije stabilizovali stanje, s obzirom na intenzitet poplave i oštećenja u školama", rekao je Mutabdžija.

On je najavio da će već u narednoj sedmici doći do poboljšanja situacije kada je riječ o rekonstrukciji svih škola u Srpskoj, prije svega u Doboju, te da će se u drugoj polovini septembra, kao što je i obećano, stabilizovati situacija u svim osnovnim školama.

Mutabdžija je danas, tokom posjete Osnovnoj školi "Dvorovi" u istoimenom bijeljinskom naselju, rekao da je Vlada Republike Srpske odobrila interventna sredstva za sanaciju za grijanje sedam osnovnih škola u Srpskoj, "tako da se rješava ono što je trenutno najurgentnije".

"Formirali smo i listu prioriteta mimo poplavljenih škola, u kojima ćemo zajedno sa UNDP-om pokušati da saniramo stanje koje nije rezultat samo i isključivo poplava, nego starosti i dotrajalosti u nekim školama", naveo je Mutabdžija. Direktor Osnovne škole "Dvorovi" Jelica Zekić rekla je da je ova škola u poplavama pretrpjela štetu od oko 80.000 KM, pri čemu je najviše oštećena fiskulturna sala, te dodala da je kompletnu rekonstrukciju pomogao UNDP.

Škola u Dvorovima ima 24 odjeljenja, a pohađa je 558 učenika od kojih je tri prva razreda sa 67 učenika, što je povećanje za jedno odjeljenje u odnosu na prošlu godinu.

Ministar Mutabdžija danas će tokom radne posjete Bijeljini, osim posjete školi u Dvorovima, posjetiti i predškolsku ustanovu "Dragan i Zoran", nakon čega će se sastati sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, a potom posjetititi opštinu Lopare.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vasilije

11.09.2014 13:41

Ministre,ne kiti se tuđim perjem, škole popravljaju programi UNDIP-a, a gdje je tu pomoć Vlade.Nema para,pada Dodik,pada Vlada.

ODGOVORITE