Писторијус ослобођен оптужбе за убиство

Јужноафрички параолимпијац Оскар Писторијус, коме се суди због убиства девојке Риве Стенкамп ослобођен је оптужбе за убиство са предумишљајем, саопштила је данас судија Токозила Масипа.

Свијет 11.09.2014 | 14:20
Писторијус ослобођен оптужбе за убиство

Масипа је нагласила да тужилаштво није успело током процеса да докаже да је Писторијус намерно убио своју девојку у фебруару прошле године у својој кући у Преторији.Судија је упркос томе што је Писторуијуса назвала "лошим сведоком" нагласила да то не мора да значи да је он крив за убиство с предумисљајем.

"Држава није утврдила да постоји основана сумња да је оптужени намерно извршио убиство", рекла је судија Масипа пред Врховним судом у Преторији.

Ова судска одлука свакако ће бити велико олакшање Писторијусу коме је претио затвор од 25 годиан у случају да је доказано убиство с предумишљајем.Ипак, Писторијус је далеко од ослобађајуће пресуде у суђењу које се завршава данас.Писторијус је фебруара 2013. године убио из ватреног оружја девојку Риву Стенкемп у својој кући у Преторији.

Јавно тужилаштво тражило је да се Писторијус осуди због убиства с предумисљајем, док одбрана тврди да је он убио своју девојку хицима из пиштоља кроз затворена врата купатила, мислећи од ње да је провалник.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Т. Ј.

11.09.2014 12:56

Само за наивне и глупе.

ОДГОВОРИТЕ