Pistorijus oslobođen optužbe za ubistvo

Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus, kome se sudi zbog ubistva devojke Rive Stenkamp oslobođen je optužbe za ubistvo sa predumišljajem, saopštila je danas sudija Tokozila Masipa.

Svijet 11.09.2014 | 14:20
Pistorijus oslobođen optužbe za ubistvo

Masipa je naglasila da tužilaštvo nije uspelo tokom procesa da dokaže da je Pistorijus namerno ubio svoju devojku u februaru prošle godine u svojoj kući u Pretoriji.Sudija je uprkos tome što je Pistoruijusa nazvala "lošim svedokom" naglasila da to ne mora da znači da je on kriv za ubistvo s predumisljajem.

"Država nije utvrdila da postoji osnovana sumnja da je optuženi namerno izvršio ubistvo", rekla je sudija Masipa pred Vrhovnim sudom u Pretoriji.

Ova sudska odluka svakako će biti veliko olakšanje Pistorijusu kome je pretio zatvor od 25 godian u slučaju da je dokazano ubistvo s predumišljajem.Ipak, Pistorijus je daleko od oslobađajuće presude u suđenju koje se završava danas.Pistorijus je februara 2013. godine ubio iz vatrenog oružja devojku Rivu Stenkemp u svojoj kući u Pretoriji.

Javno tužilaštvo tražilo je da se Pistorijus osudi zbog ubistva s predumisljajem, dok odbrana tvrdi da je on ubio svoju devojku hicima iz pištolja kroz zatvorena vrata kupatila, misleći od nje da je provalnik.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

T. J.

11.09.2014 12:56

Samo za naivne i glupe.

ODGOVORITE