Лајовић лидер Србије у Индији

Српски тенисер свестан да ће од њега много тога зависити на мечу са Индијом за опстанак у Светској групи Дејвис купа. 

Тенис 10.09.2014 | 22:00
Лајовић лидер Србије у Индији

Све оно кроз шта је Новак Ђоковић пролазио свих ових година, притисак, терет, „сигурна два поена“, све то је сада пало на леђа Душана Лајовића, нашег сјајног играча који ове године игра одлично, налази се надомак „топ 50“ и показао је да може да се носи са најбољима. Играо је на великим такмичењима и све то искуство носи са собом у борбу за опстанак у Светској групи Дејвис купа. Да би се то догодило, „орлови“ ће морати да савладају Индију (12-14. септембар).

- Спреман сам да покушам да будем лидер и да преузмем велику одговорност. Играо сам против много јачих играча и у мечеве са Индијцима улазим без икаквог притиска. Свестан сам да је бреме фаворита на мојој страни и знам да можемо да победимо и да обезбедимо опстанак у Светској групи - поручује Лајовић.

Од када се сазнало да ћемо играти против Индије, највише се потенцира њихов дубл.

- У синглу немају звучна имена, али им је дубл веома добар. Без обзира на то ко ће играти за нас, сматрам да је и наш тандем добар. Зимоњић је веома искусан и можемо да им парирамо и у тој конкуренцији.

Узимајући у обзир да ће Индију да представљају Сомдев Деварман и Јуки Бамбри, који заузимају 144, односно 153. позицију на ранг-листи, јасно је да смо фаворити.

- Свестан сам да смо по рангу бољи од њих и да у ове мечеве улазимо са улогом фаворита. Имамо шансе за победу, али морамо да се трудимо да будемо као тим.

Обојица финалиста овогодишњег Ју-Ес опена, Марин Чилић и Кеи Нишикори, раде са бившим асовима, Гораном Иванишевићем и Мајклом Ченгом, тако да је интересантно и кога би Душан Лајовић звао да има прилику.
- Ако бих већ могао да бирам, онда бих звао Пита Сампраса, мада не знам да ли би прихватио мој позив - уз осмех каже Лајовић.

Коментари / 0

Оставите коментар