Lajović lider Srbije u Indiji

Srpski teniser svestan da će od njega mnogo toga zavisiti na meču sa Indijom za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa. 

Tenis 10.09.2014 | 22:00
Lajović lider Srbije u Indiji

Sve ono kroz šta je Novak Đoković prolazio svih ovih godina, pritisak, teret, „sigurna dva poena“, sve to je sada palo na leđa Dušana Lajovića, našeg sjajnog igrača koji ove godine igra odlično, nalazi se nadomak „top 50“ i pokazao je da može da se nosi sa najboljima. Igrao je na velikim takmičenjima i sve to iskustvo nosi sa sobom u borbu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Da bi se to dogodilo, „orlovi“ će morati da savladaju Indiju (12-14. septembar).

- Spreman sam da pokušam da budem lider i da preuzmem veliku odgovornost. Igrao sam protiv mnogo jačih igrača i u mečeve sa Indijcima ulazim bez ikakvog pritiska. Svestan sam da je breme favorita na mojoj strani i znam da možemo da pobedimo i da obezbedimo opstanak u Svetskoj grupi - poručuje Lajović.

Od kada se saznalo da ćemo igrati protiv Indije, najviše se potencira njihov dubl.

- U singlu nemaju zvučna imena, ali im je dubl veoma dobar. Bez obzira na to ko će igrati za nas, smatram da je i naš tandem dobar. Zimonjić je veoma iskusan i možemo da im pariramo i u toj konkurenciji.

Uzimajući u obzir da će Indiju da predstavljaju Somdev Devarman i Juki Bambri, koji zauzimaju 144, odnosno 153. poziciju na rang-listi, jasno je da smo favoriti.

- Svestan sam da smo po rangu bolji od njih i da u ove mečeve ulazimo sa ulogom favorita. Imamo šanse za pobedu, ali moramo da se trudimo da budemo kao tim.

Obojica finalista ovogodišnjeg Ju-Es opena, Marin Čilić i Kei Nišikori, rade sa bivšim asovima, Goranom Ivaniševićem i Majklom Čengom, tako da je interesantno i koga bi Dušan Lajović zvao da ima priliku.
- Ako bih već mogao da biram, onda bih zvao Pita Samprasa, mada ne znam da li bi prihvatio moj poziv - uz osmeh kaže Lajović.

Komentari / 0

Ostavite komentar