Срби углас: Ово смо ми!

"Деловало је као да смо играли против неке дечице", истакао је српски центар, Мирослав Радуљица... "Не бих никога издвајао, сви су били феноменални", додао је заменик капитена, Милош Теодосић...

Кошарка 10.09.2014 | 21:45
Срби углас: Ово смо ми!

Србија слави - Орлови су у полуфиналу! Бразил није знао шта их је снашло, комплетан тим Рубена Мањана био је десеткован, а огроман удео у великом тријумфу имао је центар Мирослав Радуљица (10п, 4ск).
"Делује као да смо играли против неке дечице. Резултат дефинитивно не осликава разлику у квалитету на прави начин. Ови момци су стварно добра екипа, стварно добри играчи. Али, мислим да смо их надиграли. Свака част за нашу екипу, ово је утакмица какву скоро нисам видео", рекао је Радуљица после меча.

Њихови центри се уопште нису видели на терену, шта сте им то урадили?
"Крле их је завртео пар пута и нису знали где су, а-ха-ха. Шалим се, причали смо, анализирали утакмицу, схватили да морамо брже да се враћамо у одбрану, да затворимо њихов офанзивни скок, што смо и учинили".

Шта сте рекли једни другима на полувремену? Јер, велика серија је практично кренула тада...
"Имали смо предност и на полувремену. Играли смо боље него у Гранади. Цепамо до краја, као до сада. Само смо додали гас и то је то. У полуфиналу цепамо још боље".

Да ли сте чули да је пре почетка утакмице пуштена песма из филма "Повратак отписаних"?
"Чуо сам, то су провокације њихове, али очигледно је да су Бразилци песму погрешно схватили".

Његових 16 поена у првом полувремену водили су Орлове до предности која је обећавала много, а четири везана погођена бацања у тренутку када су Сплитер и Маркињос зарадили по техничку донео је потпуни слом Бразила. Милош Теодосић пружио је још једну мајсторску партију, која је Србији донела полуфинале!
"Ово је била једна од наших утакмица, јер смо одиграли невероватно, као тим и не бих могао да издвојим ниједног појединца. Нисам гледао статистику, али је Бјелица ухватио много лопти, Стефан (Марковић) је играо добро одбрану, Богдан, Крле, да не набрајам све... Али сви су били феноменални и показали смо да играмо одличну тимску кошарку", рекао је Теодосић по завршетку меча, а затим дао коментар одличне игре у другом полувремену:
"Кроз цело првенство играмо добро друго полувреме. Требало нам је то прво полувреме да ми схватимо да можемо да их победимо, јер је Бразил ипак једна озбиљна екипа са доста НБА играча који су до сада играли сјајно".

Иако су обезбедили изузетно висок пласман, наши момци били су потпуно смирени у микс зони.
"Емоцију смо оставили на терену. Тешко је радовати се као када постигнемо кош у последњој секунди", закључио је Теодосић.

Коментари / 0

Оставите коментар