Srbi uglas: Ovo smo mi!

"Delovalo je kao da smo igrali protiv neke dečice", istakao je srpski centar, Miroslav Raduljica... "Ne bih nikoga izdvajao, svi su bili fenomenalni", dodao je zamenik kapitena, Miloš Teodosić...

Košarka 10.09.2014 | 21:45
Srbi uglas: Ovo smo mi!

Srbija slavi - Orlovi su u polufinalu! Brazil nije znao šta ih je snašlo, kompletan tim Rubena Manjana bio je desetkovan, a ogroman udeo u velikom trijumfu imao je centar Miroslav Raduljica (10p, 4sk).
"Deluje kao da smo igrali protiv neke dečice. Rezultat definitivno ne oslikava razliku u kvalitetu na pravi način. Ovi momci su stvarno dobra ekipa, stvarno dobri igrači. Ali, mislim da smo ih nadigrali. Svaka čast za našu ekipu, ovo je utakmica kakvu skoro nisam video", rekao je Raduljica posle meča.

Njihovi centri se uopšte nisu videli na terenu, šta ste im to uradili?
"Krle ih je zavrteo par puta i nisu znali gde su, a-ha-ha. Šalim se, pričali smo, analizirali utakmicu, shvatili da moramo brže da se vraćamo u odbranu, da zatvorimo njihov ofanzivni skok, što smo i učinili".

Šta ste rekli jedni drugima na poluvremenu? Jer, velika serija je praktično krenula tada...
"Imali smo prednost i na poluvremenu. Igrali smo bolje nego u Granadi. Cepamo do kraja, kao do sada. Samo smo dodali gas i to je to. U polufinalu cepamo još bolje".

Da li ste čuli da je pre početka utakmice puštena pesma iz filma "Povratak otpisanih"?
"Čuo sam, to su provokacije njihove, ali očigledno je da su Brazilci pesmu pogrešno shvatili".

Njegovih 16 poena u prvom poluvremenu vodili su Orlove do prednosti koja je obećavala mnogo, a četiri vezana pogođena bacanja u trenutku kada su Spliter i Markinjos zaradili po tehničku doneo je potpuni slom Brazila. Miloš Teodosić pružio je još jednu majstorsku partiju, koja je Srbiji donela polufinale!
"Ovo je bila jedna od naših utakmica, jer smo odigrali neverovatno, kao tim i ne bih mogao da izdvojim nijednog pojedinca. Nisam gledao statistiku, ali je Bjelica uhvatio mnogo lopti, Stefan (Marković) je igrao dobro odbranu, Bogdan, Krle, da ne nabrajam sve... Ali svi su bili fenomenalni i pokazali smo da igramo odličnu timsku košarku", rekao je Teodosić po završetku meča, a zatim dao komentar odlične igre u drugom poluvremenu:
"Kroz celo prvenstvo igramo dobro drugo poluvreme. Trebalo nam je to prvo poluvreme da mi shvatimo da možemo da ih pobedimo, jer je Brazil ipak jedna ozbiljna ekipa sa dosta NBA igrača koji su do sada igrali sjajno".

Iako su obezbedili izuzetno visok plasman, naši momci bili su potpuno smireni u miks zoni.
"Emociju smo ostavili na terenu. Teško je radovati se kao kada postignemo koš u poslednjoj sekundi", zaključio je Teodosić.

Komentari / 0

Ostavite komentar