Тотенхем иде на улицу?!

Већ седам година траје судски спорт између Певаца и власника породичне фирме Арчвеј Металс. А пошто се решење не назире лондонски клуб ће морати да се снађе за стадион барем за сезону 2017/2018, а можда и дуже.

Фудбал 10.09.2014 | 20:00
Тотенхем иде на улицу?!

Ако сте мислили да су судски процеси комшија јединствени само за Србе – грдно сте се преварили. Управа Тотенхема је, наиме, данас обавестила бројне навијаче да због спора са извесном породицом Јосиф неће моћи да се, како је планирано, усели на свој нови стадион на време за почетак сезоне 2017/2018. А пошто неће моћи да остане ни на старом Вајт Харт Лејну, то суштински значи да ће Тотенхем постати на годину дана бити – бескућник!

Јер чини се да су челници клуба на челу са Данијелом Левијем правили рачун без крчмара. Истини за вољу, ретки би поступили другачије.

Где је заправо проблем?

Како би ослободио простор за изградњу модерног стадиона Тотенхем се обавезао да ће финасирати селидбу свих малих и средњих предузећа на спорном подручју. И већ је то урадио са њих 70. Али…

У улици Пакстон роуд, на коју се ослања јужна трибина (нови стадион се гради одмах уз постојећи), за живот зарађује и тврдоглава породица Јосиф у чијем је власништву Арчвеј Металс фирма са око 30 запослених. Фамилији Јосиф се чини да Тотенхем није довољно уложио у заједницу, па одбија да мрдне.

Уосталом, финансијски услови у којима живи породица Јосиф и финансијски услови у којима функционише Тотенхем. Одавно су Певци превазишли средину у којој су настали када су се 1882. године под бандером окупили ђаци локалне основне школе са намером да "пикају лопту", да би се потом 1899. и уселили на Вајт Харт Лејн.

Породицу Јосиф, међутим, не интересује глобална популарност Тотенхема, већ заједница у којој станује. А по педантном прорачуну те фамилије изградња новог стадиона ће створити само 274 стална радна места и неће за последицу имати даљи развој насеља. Да не буде после да су се само инатили. Породица Јосиф заиста се бавилла овим питањем.

Бави се и суд… Већ седам дугих година. И Тотенхем никако да добије једину преосталу парцелу која му је неопходна за нови стадион. Последња препрека на коју је клуб наишао је жалба породице Јосиф пред Вишим судом.

Све то значи да ће радови каснити већ на самом старту, па је сасвим извесно да нови стадион неће бити изграђен на време за почетак сезоне 2017/2018. Певци су морали да реагују ревидирањем пројекта како се селидба не би додатно одужила. Али таква одлука са собом повлачи и да ће током убрзане изградње Тотенхем једну сезону морати да проведе ван Вајт Харт Лејна.

Питање је само где?

Коментари / 0

Оставите коментар