Totenhem ide na ulicu?!

Već sedam godina traje sudski sport između Pevaca i vlasnika porodične firme Arčvej Metals. A pošto se rešenje ne nazire londonski klub će morati da se snađe za stadion barem za sezonu 2017/2018, a možda i duže.

Fudbal 10.09.2014 | 20:00
Totenhem ide na ulicu?!

Ako ste mislili da su sudski procesi komšija jedinstveni samo za Srbe – grdno ste se prevarili. Uprava Totenhema je, naime, danas obavestila brojne navijače da zbog spora sa izvesnom porodicom Josif neće moći da se, kako je planirano, useli na svoj novi stadion na vreme za početak sezone 2017/2018. A pošto neće moći da ostane ni na starom Vajt Hart Lejnu, to suštinski znači da će Totenhem postati na godinu dana biti – beskućnik!

Jer čini se da su čelnici kluba na čelu sa Danijelom Levijem pravili račun bez krčmara. Istini za volju, retki bi postupili drugačije.

Gde je zapravo problem?

Kako bi oslobodio prostor za izgradnju modernog stadiona Totenhem se obavezao da će finasirati selidbu svih malih i srednjih preduzeća na spornom području. I već je to uradio sa njih 70. Ali…

U ulici Pakston roud, na koju se oslanja južna tribina (novi stadion se gradi odmah uz postojeći), za život zarađuje i tvrdoglava porodica Josif u čijem je vlasništvu Arčvej Metals firma sa oko 30 zaposlenih. Familiji Josif se čini da Totenhem nije dovoljno uložio u zajednicu, pa odbija da mrdne.

Uostalom, finansijski uslovi u kojima živi porodica Josif i finansijski uslovi u kojima funkcioniše Totenhem. Odavno su Pevci prevazišli sredinu u kojoj su nastali kada su se 1882. godine pod banderom okupili đaci lokalne osnovne škole sa namerom da "pikaju loptu", da bi se potom 1899. i uselili na Vajt Hart Lejn.

Porodicu Josif, međutim, ne interesuje globalna popularnost Totenhema, već zajednica u kojoj stanuje. A po pedantnom proračunu te familije izgradnja novog stadiona će stvoriti samo 274 stalna radna mesta i neće za posledicu imati dalji razvoj naselja. Da ne bude posle da su se samo inatili. Porodica Josif zaista se bavilla ovim pitanjem.

Bavi se i sud… Već sedam dugih godina. I Totenhem nikako da dobije jedinu preostalu parcelu koja mu je neophodna za novi stadion. Poslednja prepreka na koju je klub naišao je žalba porodice Josif pred Višim sudom.

Sve to znači da će radovi kasniti već na samom startu, pa je sasvim izvesno da novi stadion neće biti izgrađen na vreme za početak sezone 2017/2018. Pevci su morali da reaguju revidiranjem projekta kako se selidba ne bi dodatno odužila. Ali takva odluka sa sobom povlači i da će tokom ubrzane izgradnje Totenhem jednu sezonu morati da provede van Vajt Hart Lejna.

Pitanje je samo gde?

Komentari / 0

Ostavite komentar