Вучић и Ли договорили самит у Београду

Самит 16 лидера земаља централне и источне Европе биће одржан у децембру у Београду, договорили су се премијер Србије Александар Вучић и предсједник Владе Кине Ли Кећијанг, чије ће земље бити организатори самита.

Србија 10.09.2014 | 11:05
Вучић и Ли договорили самит у Београду

"То је велики догађај за Србију. Први пут после 1986. године долази кинески премијер у Београд и још 16 премијера земаља централне и источне Европе. Мислим да најмање 35 до 40 година није било таквог скупа на територији Србије", рекао је Вучић након разговора са премијером Кине.

Он је оцијенио да то показује колико Србија постаје важна и да је својим одговорним односом вођења независне политике и принципијелним понашањем успјела да створи такву врсту односа великих земаља, и такве силе, као што је Кина, према Србији, преносе медији.

"То ће за нас значити даљи развој наше инфраструктуре", рекао је Вучић и додао да је Кећијанг показао велико разумијевање за проблем висине јавног дуга у Србији и да вјерује да ће се наћи најповољнији могући модел.

Вучић је навео и да му је Кећијанг пренио да је недавно разговарао са грчким премијером Антонисом Самарасом и да су договорили да се пруга Будимпешта-Београд споји са Солуном и нагласио да би то за Србију представљало највећи инфрастуктурни пројекат.


Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Василије

10.09.2014 09:10

Ето шта значи бити у служби свом народу и својој земљи,нама се такви путеви отварају тек од октобра!

ОДГОВОРИТЕ
Name

оптимиста

10.09.2014 09:26

Браво ВУЦИЦУ сваки коментар је сувисан нека те послузи здравље и да донесес бољи зивот српском народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

посматрац

10.09.2014 10:21

Погледај мало Баја ста ради окружење, а ти се латио микрофона и шатора...и шупље приче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

10.09.2014 12:39

За неколико дана председник Додик иде у посјету Русији, бит ће интересантно читати коментате на ту посјету.

ОДГОВОРИТЕ