Vučić i Li dogovorili samit u Beogradu

Samit 16 lidera zemalja centralne i istočne Evrope biće održan u decembru u Beogradu, dogovorili su se premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Kine Li Kećijang, čije će zemlje biti organizatori samita.

Srbija 10.09.2014 | 11:05
Vučić i Li dogovorili samit u Beogradu

"To je veliki događaj za Srbiju. Prvi put posle 1986. godine dolazi kineski premijer u Beograd i još 16 premijera zemalja centralne i istočne Evrope. Mislim da najmanje 35 do 40 godina nije bilo takvog skupa na teritoriji Srbije", rekao je Vučić nakon razgovora sa premijerom Kine.

On je ocijenio da to pokazuje koliko Srbija postaje važna i da je svojim odgovornim odnosom vođenja nezavisne politike i principijelnim ponašanjem uspjela da stvori takvu vrstu odnosa velikih zemalja, i takve sile, kao što je Kina, prema Srbiji, prenose mediji.

"To će za nas značiti dalji razvoj naše infrastrukture", rekao je Vučić i dodao da je Kećijang pokazao veliko razumijevanje za problem visine javnog duga u Srbiji i da vjeruje da će se naći najpovoljniji mogući model.

Vučić je naveo i da mu je Kećijang prenio da je nedavno razgovarao sa grčkim premijerom Antonisom Samarasom i da su dogovorili da se pruga Budimpešta-Beograd spoji sa Solunom i naglasio da bi to za Srbiju predstavljalo najveći infrastukturni projekat.


Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Vasilije

10.09.2014 09:10

Eto šta znači biti u službi svom narodu i svojoj zemlji,nama se takvi putevi otvaraju tek od oktobra!

ODGOVORITE
Name

optimista

10.09.2014 09:26

Bravo VUCICU svaki komentar je suvisan neka te posluzi zdravlje i da doneses bolji zivot srpskom narodu

ODGOVORITE
Name

posmatrac

10.09.2014 10:21

Pogledaj malo Baja sta radi okruženje, a ti se latio mikrofona i šatora...i šuplje priče.

ODGOVORITE
Name

Добој

10.09.2014 12:39

За неколико дана председник Додик иде у посјету Русији, бит ће интересантно читати коментате на ту посјету.

ODGOVORITE