Застој због саобраћајне незгоде

Због саобраћајне незгоде код тунела Салаковац, на магистралном путу Мостар - Јабланица потпуно је обустављен саобраћај, док се на другим путним правцима у Републици Српској и Федерацији БиХ вози без застоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Босна и Херцеговина 10.09.2014 | 07:46
Застој због саобраћајне незгоде

Саобраћај на мјесту незгоде обустављен је до завршетка полицијског увиђаја.

На путевима који пролазе кроз котлине и уз ријечне токове магла на појединим мјестима самњује видљивост, док на дионицама у усјецима и поред камених косина постоји опасност од одрона.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на путним правцима на којима се изводе радови, гдје је обавезно поштивање привремене саобраћајне сигнализације.

Из АМС возачима савјетују опрезну и спорију вожњу, прилагођену условима и стању на путевима.

У мјесту Запеће у току су радови на регионалном путу Присика два - Витовље због чега се саобраћај одвија привремено изграђеном обилазницом у дужини од око 80 метара. Предвиђено је да радови трају до 26. септембра.

На магистралном путу Брод - Оџак због деминирања терена на локалитету Шикаре у мјесту Лијешће долази до повремених обустава саобраћаја до 7.00 до 15.00 часова.

Предвиђено је да радови трају до 19. септембра.

Због извођења радова у оквиру пројекта водоснабдијевања на магистралном путу Бањалука - Јајце, на дионици Карановац - Црна Ријека, и на регионалном путу Карановац - Митровићи у термину од од 7.00 до 19.00 часова измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Једном траком саобраћа се на путним правцима Сикирићи - Факовићи - Скелани, Тишча - Цапарде, Љубовијски мост - Дрињача, Братунац - Факовићи, Загон - Јасик и Укрина - Горња Вијака.

На регионалном путу Прибој - Лопаре - Мачковац - Пипери пут је проходан само за путничка возила, због оштећења моста у мјесту Јабланица.

Успорено се саобраћа на дијелу магистралног пута Цапарде - Каракај због радова на реконструкцију.

И даље се због одрона не саобраћа на дионици регионалног пута Подградци - Мраковица, на дионици која од Градишке води према Козари.

До краја године измијењен је режим саобраћаја на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој. До повремених обустава саобраћаја долазиће радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

На дионици регионалног пута Горња Вијака два - Разбој преко моста у Драгаловцима забрањен је саобраћај свим возилима тежим од пет тона укупне масе и вишим од 3,5 метра, док је на путу Брод на Дрини - Шћепан Поље забрањен саобраћај за теретна возила тежа од 12 тона.

На дионици аутопута Високо - Подлугови кроз Федерацију БиХ због деминирања терена код касарне у Високом преусмјерен је саобраћај у претицајну траку од 7.30 до 14.30 часова. Исти режим саобраћаја актуелан је и на дионици Подлугови - Јошаница, гдје је у току санација моста.

Због радова обавезно је поштивање саобраћајне сигнализације на путевима Србљани - Босанска Крупи, Тузла - Шићки Брод, Сарајево - Трново, Босанско Грахово - Ливно и Ростово - Нови Травник.

Коментари / 0

Оставите коментар