Zastoj zbog saobraćajne nezgode

Zbog saobraćajne nezgode kod tunela Salakovac, na magistralnom putu Mostar - Jablanica potpuno je obustavljen saobraćaj, dok se na drugim putnim pravcima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi bez zastoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Bosna i Hercegovina 10.09.2014 | 07:46
Zastoj zbog saobraćajne nezgode

Saobraćaj na mjestu nezgode obustavljen je do završetka policijskog uviđaja.

Na putevima koji prolaze kroz kotline i uz riječne tokove magla na pojedinim mjestima samnjuje vidljivost, dok na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina postoji opasnost od odrona.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na putnim pravcima na kojima se izvode radovi, gdje je obavezno poštivanje privremene saobraćajne signalizacije.

Iz AMS vozačima savjetuju opreznu i sporiju vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putevima.

U mjestu Zapeće u toku su radovi na regionalnom putu Prisika dva - Vitovlje zbog čega se saobraćaj odvija privremeno izgrađenom obilaznicom u dužini od oko 80 metara. Predviđeno je da radovi traju do 26. septembra.

Na magistralnom putu Brod - Odžak zbog deminiranja terena na lokalitetu Šikare u mjestu Liješće dolazi do povremenih obustava saobraćaja do 7.00 do 15.00 časova.

Predviđeno je da radovi traju do 19. septembra.

Zbog izvođenja radova u okviru projekta vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, na dionici Karanovac - Crna Rijeka, i na regionalnom putu Karanovac - Mitrovići u terminu od od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Jednom trakom saobraća se na putnim pravcima Sikirići - Fakovići - Skelani, Tišča - Caparde, LJubovijski most - Drinjača, Bratunac - Fakovići, Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Priboj - Lopare - Mačkovac - Piperi put je prohodan samo za putnička vozila, zbog oštećenja mosta u mjestu Jablanica.

Usporeno se saobraća na dijelu magistralnog puta Caparde - Karakaj zbog radova na rekonstrukciju.

I dalje se zbog odrona ne saobraća na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica, na dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj. Do povremenih obustava saobraćaja dolaziće radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva - Razboj preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metra, dok je na putu Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

Na dionici autoputa Visoko - Podlugovi kroz Federaciju BiH zbog deminiranja terena kod kasarne u Visokom preusmjeren je saobraćaj u preticajnu traku od 7.30 do 14.30 časova. Isti režim saobraćaja aktuelan je i na dionici Podlugovi - Jošanica, gdje je u toku sanacija mosta.

Zbog radova obavezno je poštivanje saobraćajne signalizacije na putevima Srbljani - Bosanska Krupi, Tuzla - Šićki Brod, Sarajevo - Trnovo, Bosansko Grahovo - Livno i Rostovo - Novi Travnik.

Komentari / 0

Ostavite komentar