Португалци без Роналда - НУЛА!

Сензационална победа Албаније у Авеиру показала да ће наша квалификациона група бити занимљива. Бенто: Тек је почетак квалификација, биће времена да се надокнади пропуштено.

Фудбал 09.09.2014 | 23:45
Португалци без Роналда - НУЛА!

Шок и неверица у Португалији после сензационалног пораза од Албаније, о којем бруји цела Европа. Гости су дошли у Авеиро да затвореном игром ишчупају бод, а однели су сва три захваљујући сјајном волеју Бекима Балаја у 52. минуту.

Португалци без Кристијана Роналда нису личили на озбиљну репрезентацију, па не чуди да су насловнице португалских листова красили наслови „Срамота“, „Ужасна ноћ“, „Катастрофа“ и слични.

- Знамо да утакмица није отишла у правцу који смо прижељкивали, али то је фудбал, дешава се. Контролисали смо ситуацију на терену током првих 45 минута, а гол Албанаца нас је снажно пореметио. Тек је почетак квалификација, биће времена да се надокнади пропуштено у утакмици са Албанијом - танко је објашњење селектора Бента после утакмице.

Кроз медије се логично провлачи и прича о смени селектора, али челници ФС Португалије до сада нису коментарисали такву могућност. И док португалски медији кукају како игра репрезентације делује аматерски без прве „виолине“, Албанци славе историјску победу.

- Ово је историјски резултат за нас, фантастична победа. Изостанак Роналда је за Португалце био хендикеп који нису знали да надокнаде, а ми смо знали да искористимо прилику која нам се указала - подвукао је селектор Албаније Ђовани Де Бјази.

Мало је недостајало да први дан такмичења у нашој групи обележе два изненађења. Јермени су водили почетком другог полувремена у Копенхагену, али су Данци до краја преокренули резултат и тако стекли задовољавајућу стартну позицију у групи И квалификација за Европско првенство у Француској.

- Први мечеви у квалификацијама су увек најтежи, јер свака селекција на старту има своју рачуницу и веру у успех. Радује ме што смо менталном снагом успели да се извучемо и избегнемо неуспех - рекао је после меча селектор Данске Мортен Олсен.

Домаћи терен Португалаца дуги низ година важи за један од најтежих на Старом континенту. О томе сведочи и податак да су Роналдо и друштво последњи пораз у квалификационом мечу пред својом публиком доживели још 10. септембра 2008. против Данске (2:3), на путу ка СП у Јужној Африци.

Интересантно је да ово Албанцима није први пут да „запрже чорбу“ Португалцима, пошто су у поменутим квалификацијама још једном грубо кикснули, одигравши 0:0 у Браги против селекције која им је у недељу скинула скалп у Авеиру.

Коментари / 0

Оставите коментар