Portugalci bez Ronalda - NULA!

Senzacionalna pobeda Albanije u Aveiru pokazala da će naša kvalifikaciona grupa biti zanimljiva. Bento: Tek je početak kvalifikacija, biće vremena da se nadoknadi propušteno.

Fudbal 09.09.2014 | 23:45
Portugalci bez Ronalda - NULA!

Šok i neverica u Portugaliji posle senzacionalnog poraza od Albanije, o kojem bruji cela Evropa. Gosti su došli u Aveiro da zatvorenom igrom iščupaju bod, a odneli su sva tri zahvaljujući sjajnom voleju Bekima Balaja u 52. minutu.

Portugalci bez Kristijana Ronalda nisu ličili na ozbiljnu reprezentaciju, pa ne čudi da su naslovnice portugalskih listova krasili naslovi „Sramota“, „Užasna noć“, „Katastrofa“ i slični.

- Znamo da utakmica nije otišla u pravcu koji smo priželjkivali, ali to je fudbal, dešava se. Kontrolisali smo situaciju na terenu tokom prvih 45 minuta, a gol Albanaca nas je snažno poremetio. Tek je početak kvalifikacija, biće vremena da se nadoknadi propušteno u utakmici sa Albanijom - tanko je objašnjenje selektora Benta posle utakmice.

Kroz medije se logično provlači i priča o smeni selektora, ali čelnici FS Portugalije do sada nisu komentarisali takvu mogućnost. I dok portugalski mediji kukaju kako igra reprezentacije deluje amaterski bez prve „violine“, Albanci slave istorijsku pobedu.

- Ovo je istorijski rezultat za nas, fantastična pobeda. Izostanak Ronalda je za Portugalce bio hendikep koji nisu znali da nadoknade, a mi smo znali da iskoristimo priliku koja nam se ukazala - podvukao je selektor Albanije Đovani De Bjazi.

Malo je nedostajalo da prvi dan takmičenja u našoj grupi obeleže dva iznenađenja. Jermeni su vodili početkom drugog poluvremena u Kopenhagenu, ali su Danci do kraja preokrenuli rezultat i tako stekli zadovoljavajuću startnu poziciju u grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

- Prvi mečevi u kvalifikacijama su uvek najteži, jer svaka selekcija na startu ima svoju računicu i veru u uspeh. Raduje me što smo mentalnom snagom uspeli da se izvučemo i izbegnemo neuspeh - rekao je posle meča selektor Danske Morten Olsen.

Domaći teren Portugalaca dugi niz godina važi za jedan od najtežih na Starom kontinentu. O tome svedoči i podatak da su Ronaldo i društvo poslednji poraz u kvalifikacionom meču pred svojom publikom doživeli još 10. septembra 2008. protiv Danske (2:3), na putu ka SP u Južnoj Africi.

Interesantno je da ovo Albancima nije prvi put da „zaprže čorbu“ Portugalcima, pošto su u pomenutim kvalifikacijama još jednom grubo kiksnuli, odigravši 0:0 u Bragi protiv selekcije koja im je u nedelju skinula skalp u Aveiru.

Komentari / 0

Ostavite komentar