Обрадовић: Побједићемо и остати у Свјетској групи!

Репрезентативци Индије имају велику жељу да пред својом публиком уђу у Светску групу, што би био велики успех за њих, али ми желимо да останемо, иако нам не играју најбољи играчи, каже Обрадовић.

Тенис 09.09.2014 | 21:15
Обрадовић: Побједићемо и остати у Свјетској групи!

Селектор тениске репрезентације Србије Богдан Обрадовић истакао је данас да је његов тим спреман да у борби за опстанак у Светској групи Дејвис купа победи у гостима Индију и докаже да је сазрео за највеће домете.

Мечеви између Србије и Индије на програму су од 12. до 14. септембра, а селектор Обрадовић неће моћи да рачуна на најбољег играча света Новака Ђоковића, који је због умора отказао учесће.

"Изузетно важан меч за нас. Мислим да је притисак изједначен. Репрезентативци Индије имају велику жељу да пред својом публиком уђу у Светску групу, што би био велики успех за њих, али ми желимо да останемо, иако нам не играју најбољи играчи како што су Ђоковић, Типсаревић и Троицки. Спремни смо да са новим и младим тимом остваримо победу и верујем да је ово меч у којем ће сазрети", рекао је Обадовић на конференцији за медије.

Он је додао да ће важан фактор у мечевима против Индије бити адаптација на специфичне услове у Бангалору.

"Желимо да што већи број сати проведемо на терену, надморска висина је висока и лоптице брзо лете. Индијци су изабрали најтеже услове и овај град је идеалан за то. Морамо што пре да се адаптирамо на такве услове, нећемо подлећи атмосфери око терена и идемо на победу", навео је Обадовић.

Најбољи српски дубл играч Ненад Зимоњић истакао је да је дуг пут оставио трага на њему, али да ће урадити све да се што пре опорави и навикне на нове услове.

"Моје присуство ће репрезентацији доста значити, искуство као и савети на терену и ван њега. Не знам ко ће играти за наш дубл, вероватно онај тенисер, који не буде у синглу, пошто су велике врућине. Не знам ни састав Индије у дублу, али који год да буде биће тежак противник", казао је Зимоњић.

Филип Крајиновић сматра да је Србија фаворит против Индије, али и да неће бити лако победити у гостима.

"Мислим да смо спремни да одиграмо добар тенис и надам се победи. Фаворити смо, али то не мора ништа да значи, јер су они пуно тренирали у овим условима и боље се спремали за мечеве. Лајовић и ја смо у доброј форми и верујем да можемо да остваримо позитиван резултат. Подлога је доста брза, мораћемо да будемо офанзивнији. Неће бити лако, притисак је на нама јер смо пре четири године освојили Дејвис куп", рекао је Крајиновић.

Први сингл на програму је у петак, 12. септембра, од 15 сати, док у суботу од 18.30 сати играју дублови.

У недељу се први сингл игра од 16 сати, а други одмах по његовом завршетку.

Коментари / 0

Оставите коментар