Шешељ:ЈНА одговорна за Овчару

Вођа Српске радикалне странке Војислав Шешељ вратио се поновно у хашку судницу, али као свједок одбране бившег премијера САО Источна Славонија, Барања и Западни Срем Горана Хаџића.

Република Српска 09.09.2014 | 18:32
Шешељ:ЈНА одговорна за Овчару

Шешељ је за злочин на Овчари оптужио ЈНА и генерала Александра Васиљевића, начелника Службе безбједности ЈНА. Шешељ тврди да је у организацију злочина била умијешана и тадашња хрватска влада.

Стријељање на Овчари извршили су официри Службе безбједности ЈНА, Гардијска бригада и територијална одбрана, тврди Шешељ.

Генерал Александар Васиљевић ангажовао је три пензионисана пуковника ЈНА Богдана Вујића, Славка Томића и Богољуба Кијановића, који су у сарадњи са хрватским властима одабрали заробљенике, тврди Шешељ.

"Из Вуковара су доведени др Весна Босанац из вуковарске болнице и специјални изасланик хрватске владе Марин Видић Били. Весна Босанац је са официрима ЈНА правила списак оних који ће бити стријељани. Стријељано је тачно 200, јер је тако са хрватским властима договорио генерал Васиљевић", рекао је Шешељ.

Шешељ је истакао да ни један српски радикал није починио злочин у Хрватској и истакао да Срби никада неће одустати од својих територија.

"Рат је био рат између Срба - Срба православаца, католика и муслимана, ми смо један народ. Завадили су нас, ми смо крварили и то је био план Европе и Америке наших традиционалних непријатеља", рекао је Шешељ.

Шешељ је истакао да Хаг у протеклих 12 година, колико је затворен, није могао да докаже нити једну оптужбу против њега.

"Очекујем ослобађајућу пресуду и одшету од 12 милиона евра", поручио је Шешељ.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Црни

09.09.2014 17:15

Након толиких година послије рата нико до сада није пружио прст у некога и рекао овај је био кривац. За рат у бившој Yугославији било је овако и онако. Да се створи слога медју народом па да се крене бољим животом и други пут да нам буде за памет. Данас и оно мало љубави што се створи медју народом политичари покваре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

10.09.2014 11:17

Лубави не мора бити. Битне су добре намјере и жеља за мир. Зато сада не треба вјеровати политичарима који имају "агресивну" полтику скупљајући тако гласове бирача. Има их на обадвије стране.

ОДГОВОРИТЕ