Šešelj:JNA odgovorna za Ovčaru

Vođa Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj vratio se ponovno u hašku sudnicu, ali kao svjedok odbrane bivšeg premijera SAO Istočna Slavonija, Baranja i Zapadni Srem Gorana Hadžića.

Republika Srpska 09.09.2014 | 18:32
Šešelj:JNA odgovorna za Ovčaru

Šešelj je za zločin na Ovčari optužio JNA i generala Aleksandra Vasiljevića, načelnika Službe bezbjednosti JNA. Šešelj tvrdi da je u organizaciju zločina bila umiješana i tadašnja hrvatska vlada.

Strijeljanje na Ovčari izvršili su oficiri Službe bezbjednosti JNA, Gardijska brigada i teritorijalna odbrana, tvrdi Šešelj.

General Aleksandar Vasiljević angažovao je tri penzionisana pukovnika JNA Bogdana Vujića, Slavka Tomića i Bogoljuba Kijanovića, koji su u saradnji sa hrvatskim vlastima odabrali zarobljenike, tvrdi Šešelj.

"Iz Vukovara su dovedeni dr Vesna Bosanac iz vukovarske bolnice i specijalni izaslanik hrvatske vlade Marin Vidić Bili. Vesna Bosanac je sa oficirima JNA pravila spisak onih koji će biti strijeljani. Strijeljano je tačno 200, jer je tako sa hrvatskim vlastima dogovorio general Vasiljević", rekao je Šešelj.

Šešelj je istakao da ni jedan srpski radikal nije počinio zločin u Hrvatskoj i istakao da Srbi nikada neće odustati od svojih teritorija.

"Rat je bio rat između Srba - Srba pravoslavaca, katolika i muslimana, mi smo jedan narod. Zavadili su nas, mi smo krvarili i to je bio plan Evrope i Amerike naših tradicionalnih neprijatelja", rekao je Šešelj.

Šešelj je istakao da Hag u proteklih 12 godina, koliko je zatvoren, nije mogao da dokaže niti jednu optužbu protiv njega.

"Očekujem oslobađajuću presudu i odšetu od 12 miliona evra", poručio je Šešelj.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Crni

09.09.2014 17:15

Nakon tolikih godina poslije rata niko do sada nije pružio prst u nekoga i rekao ovaj je bio krivac. Za rat u bivšoj Yugoslaviji bilo je ovako i onako. Da se stvori sloga medju narodom pa da se krene boljim životom i drugi put da nam bude za pamet. Danas i ono malo ljubavi što se stvori medju narodom političari pokvare.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

10.09.2014 11:17

Lubavi ne mora biti. Bitne su dobre namjere i želja za mir. Zato sada ne treba vjerovati političarima koji imaju "agresivnu" poltiku skupljajući tako glasove birača. Ima ih na obadvije strane.

ODGOVORITE