Пилић каже: Није крај 'велике четворке'

Први пут после девет година неко од њих не игра финале и одмах се појаве неки стручњаци који тврде да је готово, каже легендарни Никола Пилић.

Тенис 09.09.2014 | 19:00
Пилић каже: Није крај 'велике четворке'

Апсолутно није било ниједне особе на свету која је очекивала да ће се за пехар Ју-Ес опена борити Кеи Нишикори и Марин Чилић, а не Новак Ђоковић и Роџер Федерер. Изузетак није ни легендарни стручњак Никола Пилић. Чим се то догодило, одмах су неки стручњаци почели да доводе у питање будућност „велике четворке”.

- Први пут после девет година се догоди да Новак, Рафа, Роџер или Енди не играју у финалу грен слема и одма крећу разне приче од такозваних стручњака. Наравно да није крај „велике четворке”. Биће они бар још две-три године у врху. Па нико није очекивао да ће Немачка да победи Бразил са 7:1. Уствари, морам да се исправим, био је један који је то одиграо на кладионици и добио велике паре, али је тај вероватно мало луд - уз осмех каже Пилић на почетку разговора за „Спорт”.

Верује некадашњи саветник нашег Дејвис куп тима да ће све да буде у реду наредне сезоне.

- Сигуран сам да ће Надал да се опорави, Мареј има проблеме са кондицијом и на томе мора да ради, а Федерер је стигао до полуфинала у Њујорку што довољно говори, а Ђоковић је први на свету.

Много се говори о томе да је дошло време за смену генерација.

- Нормално је да до тога дође, али се то не дешава сада. Па нису Чилић и Нишикори млади. Ускоро ће да напуне 26, односно 25 година и дуго се баве овим спортом. Ту су можда Димитров, Раонић, а морам да споменем и Дел Потра који није међу млађима. Мада морам да признам да сам мало разочаран кретањем високог Канађанина, али видећемо.

Било како било, победа Ђоковића се није доводила у питање, али се то ипак догодило.

- У тим важним мечевима је Новак увек проналазио хладну главу и имао је ту његову шесту брзину која против Нишикорија није постојала. И поред свега тога је имао шансе у трећем сету, али је правио грешке које му нису својствене. Није Јапанац играо толико добро колико је Ноле грешио. Да је Ђоковић освојио турнир побегао би свима на ранг-листи за око 5.000 бодова и могао би мирно да чека Божић. Шта да се ради, такав је спорт и нема гаранција - закључио је Никола Пилић.

Прокоментарисао је Никола Пилић одлуку Ђоковића да не игра у Индији, као и шансе нашег националног тима.
- То је очекивана одлука. Много је да из Њујорка и свих мечева тамо путује у Индију. Што се шанси тиче, Србија може да победи. И треба да играју ови млађи момци, Лајовић и Крајиновић. То је на неки начин други тим, без Новака, Јанка и Виктора који мора да се докаже - поручује Пилић.

Добро познаје Никола Пилић обојицу - Новака Ђоковића и Бориса Бекера.
- Причао сам са Бекером на Новаковој свадби. Рекао ми је да је дошао са циљем да врати Нолета на трон и да освоје Вимблдон. У томе су успели и тада је Борис могао да оде, али није. Сви су га нападали без разлога, каже да му је задовољство да ради са Ђоковићем и заиста нема потребе да се тражи длака у јајету - јасан је Никола Пилић.

Приближава се порођај Новакове супруге Јелене, а постоје спекулације да би могао да пропусти неки од турнира у том периоду (највероватније мастерс у Паризу).
- Нормално је да је породица приоритет. Наравно да треба да узме паузу, не можете да му замерите, али не сме да узме превелики одмор. Можда неких десетак дана како би био уз супругу. Уколико буде дуже, може да изгуби ту једну брзину која му је недостајала против Нишикорија - каже Пилић.

Коментари / 0

Оставите коментар