Лалатовић стопама Муслина

Звезда чека наставак првенства с четири узастопне победе на старту, први пут после 2000. када је актуелни шеф био у тиму. Рајковић јури рекорд претходника Бајковића од 855 минута без примљеног гола

Фудбал 09.09.2014 | 18:45
Лалатовић стопама Муслина

Ученик је стигао учитеља, а у Крушевцу, на „свом” терену против бившег клуба Напретка, има прилику да направи и корак више. Звездин стратег Ненад Лалатовић је, наиме, изједначио учинак кормилар црвено-белих из доба када је он носио капитенску траку. Први пут после 2000. године и шампионске ере Славољуба Муслина, тренер тима са „Маракане” има четири везана тријумфа.

Садашња генерација из Љутице Богдана може да се дичи још једним податком за клупску историју: 360 минута није примљен погодак у првенственим биткама. Голман Предраг Рајковић сада јури рекорд претходника Бајковића, чија је мрежа мировала 855 минута у низу.

Овакву статистику многи на „Маракани” нису очекивали, услед бројних промена у такмичарском погону. Звезду су минулог лета, подсећамо, напустили Бобан Бајковић, Милош Нинковић, Драган Мрђа, Абиола Дауда, а после дербија у Новом Саду и капитен Ненад Милијаш. Борац, какав је био и док је знојем натапао црвено-бели дрес, Лалатовић се није предавао, већ је изабрао пут којим, показало се, успешно корача. И сада, у првенственој паузи, када на располагању нема репрезентативце.

- Имамо систем од којег не желимо да одступимо. И поред тешке ситуације, трудили смо се да уклопимо појачања. Играчи су схватили захтеве, а ја знам пут на којем је важно да истрајемо. Последњи меч је добијен захваљујући одговорности коју имамо у игри и јасном стратегијом коју спремамо за сваког ривала - прича Лалатовић.

Главна снага је пресинг и чврста игра у последњој линији, без компликовања.

- Искуство Павићевића и Мијаиловића су помогли осталима да буду мирнији, али наша намера је и даље да одбрана почиње од врха напада. Врло је важно да на центру спустимо рампу. Истина, појављивали су се проблеми, међутим, генерално, момци за одрађено заслужују плусеве.

Млађе снаге су допринеле додатној енергији, као и конкуренцији за место у тиму.

- Увек инсистирам на томе да имамо више решења. Успели смо да „покријемо” све позиције, а сада треба да спустимо лопту и, наравно, наставимо у истом ритму. Резултат је императив од којег не бежимо.

Један од „закона” је да тим који побеђује се не мења, сем ако постоји проблем са повредама или картонима.

- Ротација улога је нормална, поготово на позицијама на којима дође до замора. Ову паузу смо искористили за освежавање, а после комплетирања погонс предстоје нам финесе да покушамо да будемо још бољи - поручује тренер црвено-белих Ненад Лалатовић.

Дарко Лазовић се опоравио, форму јуре Милош Босанчић и Александар Катаи, па ће бити интересантан одабир стартера за суботње гостовање у граду под Багдалом.

Коментари / 0

Оставите коментар