Lalatović stopama Muslina

Zvezda čeka nastavak prvenstva s četiri uzastopne pobede na startu, prvi put posle 2000. kada je aktuelni šef bio u timu. Rajković juri rekord prethodnika Bajkovića od 855 minuta bez primljenog gola

Fudbal 09.09.2014 | 18:45
Lalatović stopama Muslina

Učenik je stigao učitelja, a u Kruševcu, na „svom” terenu protiv bivšeg kluba Napretka, ima priliku da napravi i korak više. Zvezdin strateg Nenad Lalatović je, naime, izjednačio učinak kormilar crveno-belih iz doba kada je on nosio kapitensku traku. Prvi put posle 2000. godine i šampionske ere Slavoljuba Muslina, trener tima sa „Marakane” ima četiri vezana trijumfa.

Sadašnja generacija iz Ljutice Bogdana može da se diči još jednim podatkom za klupsku istoriju: 360 minuta nije primljen pogodak u prvenstvenim bitkama. Golman Predrag Rajković sada juri rekord prethodnika Bajkovića, čija je mreža mirovala 855 minuta u nizu.

Ovakvu statistiku mnogi na „Marakani” nisu očekivali, usled brojnih promena u takmičarskom pogonu. Zvezdu su minulog leta, podsećamo, napustili Boban Bajković, Miloš Ninković, Dragan Mrđa, Abiola Dauda, a posle derbija u Novom Sadu i kapiten Nenad Milijaš. Borac, kakav je bio i dok je znojem natapao crveno-beli dres, Lalatović se nije predavao, već je izabrao put kojim, pokazalo se, uspešno korača. I sada, u prvenstvenoj pauzi, kada na raspolaganju nema reprezentativce.

- Imamo sistem od kojeg ne želimo da odstupimo. I pored teške situacije, trudili smo se da uklopimo pojačanja. Igrači su shvatili zahteve, a ja znam put na kojem je važno da istrajemo. Poslednji meč je dobijen zahvaljujući odgovornosti koju imamo u igri i jasnom strategijom koju spremamo za svakog rivala - priča Lalatović.

Glavna snaga je presing i čvrsta igra u poslednjoj liniji, bez komplikovanja.

- Iskustvo Pavićevića i Mijailovića su pomogli ostalima da budu mirniji, ali naša namera je i dalje da odbrana počinje od vrha napada. Vrlo je važno da na centru spustimo rampu. Istina, pojavljivali su se problemi, međutim, generalno, momci za odrađeno zaslužuju pluseve.

Mlađe snage su doprinele dodatnoj energiji, kao i konkurenciji za mesto u timu.

- Uvek insistiram na tome da imamo više rešenja. Uspeli smo da „pokrijemo” sve pozicije, a sada treba da spustimo loptu i, naravno, nastavimo u istom ritmu. Rezultat je imperativ od kojeg ne bežimo.

Jedan od „zakona” je da tim koji pobeđuje se ne menja, sem ako postoji problem sa povredama ili kartonima.

- Rotacija uloga je normalna, pogotovo na pozicijama na kojima dođe do zamora. Ovu pauzu smo iskoristili za osvežavanje, a posle kompletiranja pogons predstoje nam finese da pokušamo da budemo još bolji - poručuje trener crveno-belih Nenad Lalatović.

Darko Lazović se oporavio, formu jure Miloš Bosančić i Aleksandar Katai, pa će biti interesantan odabir startera za subotnje gostovanje u gradu pod Bagdalom.

Komentari / 0

Ostavite komentar