Ограничити отплату дуга, одвојити ресор рада

Предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић изјавила је данас у Бањалуци да кључни приоритет у Српској мора да буде смањење стопе незапослености и очување стечених права радника.

Република Српска 09.09.2014 | 16:59
 Ограничити отплату дуга, одвојити ресор рада

Било које социјално давање не смије да буде олако обећано, уколико нема јасног става према тржишту рада, рекла је новинарима Мишићева, након састанка са руководствима Партије демократског прогреса и Демократског народног савеза.

За синдикат је посебно важно да буду спријечене злоупотребе приликом запошљавања и заустављено безочно пљачкање радника, каже Ранка Мишић. Сматра да је доношење новог закона о раду потпуно неприхватљиво.

Предсједник ПДП-а Младен Иванић је мишљења да је у Републици Српској неопходно смањити порезе и доприносе на плате, с циљем елиминације сиве економије. Потребно је усвојити законска рјешења којима ће бити ограничена отплата спољног и унутрашњег дуга на 18% изворних прихода.

За Марка Павића је прихватљива иницијатива синдиката да ресор рада, у перспективи, буде одвојен од борачког, али и да се морају уважити ставови послодаваца.

Предсједништво Савеза синдиката Републике Српске сутра ће се састати са делегацијом Савеза независних
социјалдемократа, што представља наставак разговора са странкама чији представници учествују у раду садашњег сазива Народне скупштине Републике Српске.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

перо

09.09.2014 21:15

Убиједјен сам да ме Мисицка неце никада заступати ни бранити.Нисам запослен, имам 55 год старости, а не припадам нити иједној странци.

ОДГОВОРИТЕ