Ograničiti otplatu duga, odvojiti resor rada

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izjavila je danas u Banjaluci da ključni prioritet u Srpskoj mora da bude smanjenje stope nezaposlenosti i očuvanje stečenih prava radnika.

Republika Srpska 09.09.2014 | 16:59
 Ograničiti otplatu duga, odvojiti resor rada

Bilo koje socijalno davanje ne smije da bude olako obećano, ukoliko nema jasnog stava prema tržištu rada, rekla je novinarima Mišićeva, nakon sastanka sa rukovodstvima Partije demokratskog progresa i Demokratskog narodnog saveza.

Za sindikat je posebno važno da budu spriječene zloupotrebe prilikom zapošljavanja i zaustavljeno bezočno pljačkanje radnika, kaže Ranka Mišić. Smatra da je donošenje novog zakona o radu potpuno neprihvatljivo.

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić je mišljenja da je u Republici Srpskoj neophodno smanjiti poreze i doprinose na plate, s ciljem eliminacije sive ekonomije. Potrebno je usvojiti zakonska rješenja kojima će biti ograničena otplata spoljnog i unutrašnjeg duga na 18% izvornih prihoda.

Za Marka Pavića je prihvatljiva inicijativa sindikata da resor rada, u perspektivi, bude odvojen od boračkog, ali i da se moraju uvažiti stavovi poslodavaca.

Predsjedništvo Saveza sindikata Republike Srpske sutra će se sastati sa delegacijom Saveza nezavisnih
socijaldemokrata, što predstavlja nastavak razgovora sa strankama čiji predstavnici učestvuju u radu sadašnjeg saziva Narodne skupštine Republike Srpske.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

pero

09.09.2014 21:15

Ubijedjen sam da me Misicka nece nikada zastupati ni braniti.Nisam zaposlen, imam 55 god starosti, a ne pripadam niti ijednoj stranci.

ODGOVORITE