Брашанцу жао ЛЕ!

Борио сам се као и цела екипа за Лигу Европе, али ето, нећу играти. Надам се да ћу ускоро кући, па ће много тога да буде јасније, каже Дарко Брашанац.

Фудбал 09.09.2014 | 18:30
Брашанцу жао ЛЕ!

Док неколицина играча Партизана и даље брани боје различитих репрезентативних селекција, а још већи број њих у спортском центру у Земуну одрађује тренинге и припрема се за нове изазове у првенству (Чукарички) и Лиги Европе (Тотенхем), Дарко Брашанац још чека зелено светло да напусти болницу у Пескари. Фудбалер је повређен ма мечу младих селекција Италије и Србије, на коме му је сломљено ребро, самим тим и онемогућен повратак, док се проблем не санира у довољној мери да повратак у Београд буде потпуно безбедан. Везиста је јуче био на контроли и ускоро би требало да добије конкретније информације, а за „Спорт” каже:

- Чекам још конкретније информације од стручњака у болници у Пескари. Имам данас контролу, па ћу после тога знати много више. Искрен да будем, споразумевање ми је мало отежано, јер нико око мене не говори енглески језик, али се некако „нађемо”. Желим само да напоменем да повреда није толико трауматична колико се прича и пише. Пето ребро ми је сломљено, тако ми је речено после снимања, али ми нико до сада није помињао оштећење плућне марамице - каже Дарко Брашанац. - Надам се да ћу ускоро кући, па ће много тога да буде јасније. Мало ми и је досадно у болници, али, шта је - ту је...

Можете ли да опишете тренутак повреде?

- Био је то класичан дуел, али је италијански фудбалер жестоко ушао лактом и погодио ме у ребра. Осетио сам оштар бол, али нисам био свестан да је кост поломљена. Ипак, на додир ми је било јасно да није све у реду и да ћу тешко моћи да наставим утакмицу.

Због природе повреде и претпоставки о паузи која вас очекује, пропустиће те мечеве Лиге Европе, пре свега са Тотенхемом, 18. септембра?

- Жао ми је, јер сам се као и цела екипа борио за то, али шта да се ради. То је једноставно саставни део каријере и тако нешто не можете да предвидите. Никада се нисам штедео ни на утакмицама, нити на тренинзима, отакако знам за себе давао сам максимум на терену. Надам се да опоравак неће трајати баш тако дуго како се претпоставља и да ћу ухватити барем неки меч у групној фази Лиге Европе и у првенству, које је нам је једнако важно. Ако се то и не догоди, Партизан има довољан број квалитетних фудбалера на свакој позицији, па ћу друговима помоћи као подршка поред терена.

Брашанац чека отпусну листу, а до тада са киме прекраћује време?

- Имам сјајан третман у болници и заиста ни на шта не могу да се пожалим. Сви се труде да ми угоде и изађу у сусрет, једино што је мало досадно, нисам навикао да лежим. Сва срећа, са мном су физиотерапеут младе репрезнтације Немања Божић, који је остао како би ми се нашао при руци, али и саиграч из репрезентације Урош Ћосић, који ме посећује свакога дана. Верујем да ћу у најскорије време добити дозволу да се вратим у Београд, после чега ћу се посветити опоравку - закључио је Дарко Брашанац.

Повредом Дарка Брашанца, који је, уз Николу Дринчића, протеклих осам месеци био стандардан на позицији задњег везног, тренеру Марку Николићу се за нијансу сузио избор, али далеко од тога да нема решење.
Поред Дринчића, који ће, јасно је, остати члан црно-белих барем до зимског прелазног рока, тренер на располагању има Сашу Марковића, који има искуство играња у европских такмичењима, као и младог Ивана Петровића, кога тек очекује деби у црно-белом дресу. Нове куповине слободних играча на тржишту неће бити, јер Партизан нема услова за тако нешто.

Коментари / 0

Оставите коментар