Brašancu žao LE!

Borio sam se kao i cela ekipa za Ligu Evrope, ali eto, neću igrati. Nadam se da ću uskoro kući, pa će mnogo toga da bude jasnije, kaže Darko Brašanac.

Fudbal 09.09.2014 | 18:30
Brašancu žao LE!

Dok nekolicina igrača Partizana i dalje brani boje različitih reprezentativnih selekcija, a još veći broj njih u sportskom centru u Zemunu odrađuje treninge i priprema se za nove izazove u prvenstvu (Čukarički) i Ligi Evrope (Totenhem), Darko Brašanac još čeka zeleno svetlo da napusti bolnicu u Peskari. Fudbaler je povređen ma meču mladih selekcija Italije i Srbije, na kome mu je slomljeno rebro, samim tim i onemogućen povratak, dok se problem ne sanira u dovoljnoj meri da povratak u Beograd bude potpuno bezbedan. Vezista je juče bio na kontroli i uskoro bi trebalo da dobije konkretnije informacije, a za „Sport” kaže:

- Čekam još konkretnije informacije od stručnjaka u bolnici u Peskari. Imam danas kontrolu, pa ću posle toga znati mnogo više. Iskren da budem, sporazumevanje mi je malo otežano, jer niko oko mene ne govori engleski jezik, ali se nekako „nađemo”. Želim samo da napomenem da povreda nije toliko traumatična koliko se priča i piše. Peto rebro mi je slomljeno, tako mi je rečeno posle snimanja, ali mi niko do sada nije pominjao oštećenje plućne maramice - kaže Darko Brašanac. - Nadam se da ću uskoro kući, pa će mnogo toga da bude jasnije. Malo mi i je dosadno u bolnici, ali, šta je - tu je...

Možete li da opišete trenutak povrede?

- Bio je to klasičan duel, ali je italijanski fudbaler žestoko ušao laktom i pogodio me u rebra. Osetio sam oštar bol, ali nisam bio svestan da je kost polomljena. Ipak, na dodir mi je bilo jasno da nije sve u redu i da ću teško moći da nastavim utakmicu.

Zbog prirode povrede i pretpostavki o pauzi koja vas očekuje, propustiće te mečeve Lige Evrope, pre svega sa Totenhemom, 18. septembra?

- Žao mi je, jer sam se kao i cela ekipa borio za to, ali šta da se radi. To je jednostavno sastavni deo karijere i tako nešto ne možete da predvidite. Nikada se nisam štedeo ni na utakmicama, niti na treninzima, otakako znam za sebe davao sam maksimum na terenu. Nadam se da oporavak neće trajati baš tako dugo kako se pretpostavlja i da ću uhvatiti barem neki meč u grupnoj fazi Lige Evrope i u prvenstvu, koje je nam je jednako važno. Ako se to i ne dogodi, Partizan ima dovoljan broj kvalitetnih fudbalera na svakoj poziciji, pa ću drugovima pomoći kao podrška pored terena.

Brašanac čeka otpusnu listu, a do tada sa kime prekraćuje vreme?

- Imam sjajan tretman u bolnici i zaista ni na šta ne mogu da se požalim. Svi se trude da mi ugode i izađu u susret, jedino što je malo dosadno, nisam navikao da ležim. Sva sreća, sa mnom su fizioterapeut mlade reprezntacije Nemanja Božić, koji je ostao kako bi mi se našao pri ruci, ali i saigrač iz reprezentacije Uroš Ćosić, koji me posećuje svakoga dana. Verujem da ću u najskorije vreme dobiti dozvolu da se vratim u Beograd, posle čega ću se posvetiti oporavku - zaključio je Darko Brašanac.

Povredom Darka Brašanca, koji je, uz Nikolu Drinčića, proteklih osam meseci bio standardan na poziciji zadnjeg veznog, treneru Marku Nikoliću se za nijansu suzio izbor, ali daleko od toga da nema rešenje.
Pored Drinčića, koji će, jasno je, ostati član crno-belih barem do zimskog prelaznog roka, trener na raspolaganju ima Sašu Markovića, koji ima iskustvo igranja u evropskih takmičenjima, kao i mladog Ivana Petrovića, koga tek očekuje debi u crno-belom dresu. Nove kupovine slobodnih igrača na tržištu neće biti, jer Partizan nema uslova za tako nešto.

Komentari / 0

Ostavite komentar