Чаша воде ујутро на празан стомак успорава старење!

Топла вода је природни лек за ублажавање болова, јер топлота опушта мишиће и уклања грчеве. Лекари саветују да, уместо разноразних лекова против менструалних болова, пијете топлу воду.

Здравље 09.09.2014 | 16:35
Чаша воде ујутро на празан стомак успорава старење!

Навикли смо да ујутро чим устанемо пијемо чај или кафу, али од недавно лекари саветују да је добро попити чашу топле воде. Мноштво је разлога, а ми ћемо вам набројати неке.

Сетите се само како перете судове? Топлом водом. Топла вода скида сву маст и прљавштину са вашег посуђа. Овај процес можемо упоредити са испијањем чаше топле воде пре првог оброка на почетку дана. Врућа вода прочишћава организам, ослобађајући га од токсина. Вода помаже приликом разлагање хране, па самим тим олакшава варење. Док, супротно, хладна вода згушњава масти у храни и тако ствара масне наслаге у цревима.

Из овог случаја проистиче и други разлог – топла вода помаже код затвора. Грчеви и надимање у пределу стомака изазвани су управо услед недостатка воде у организму.

Старење је ноћна мора, не само жена, већ и мушкараца. Не можемо рећи да постоји формула којом можемо зауставити године и обрисати боре, али сличан ефекат има топла вода. Присуство токсина у организму убрзава старење, а познато је да вода ослобађа организам од токсина па самим тим тако успорава процес старења. Витамин Ц из лимуна побеђује у борби против бора и мрља. Лимун и чаша топле воде су добитна комбинација јер чисте токсине из крви, а помажу кожи да остане чиста.

Вода је природни лек за уклањање свих болова, а највише се користи приликом ублажавања менструалних тегоба. Топлота опушта стомачне мишиће и ослобађа вас грча.
 
Пијте ујутро чашу воде и видећете да ће вам се кроз месец дана променити режим функционисања.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Коле

09.09.2014 16:12

Знаци да це нас народ дуго зивјети ! За коју годину од 3 оброка бар це два бити водааа !!!

ОДГОВОРИТЕ