Čaša vode ujutro na prazan stomak usporava starenje!

Topla voda je prirodni lek za ublažavanje bolova, jer toplota opušta mišiće i uklanja grčeve. Lekari savetuju da, umesto raznoraznih lekova protiv menstrualnih bolova, pijete toplu vodu.

Zdravlje 09.09.2014 | 16:35
Čaša vode ujutro na prazan stomak usporava starenje!

Navikli smo da ujutro čim ustanemo pijemo čaj ili kafu, ali od nedavno lekari savetuju da je dobro popiti čašu tople vode. Mnoštvo je razloga, a mi ćemo vam nabrojati neke.

Setite se samo kako perete sudove? Toplom vodom. Topla voda skida svu mast i prljavštinu sa vašeg posuđa. Ovaj proces možemo uporediti sa ispijanjem čaše tople vode pre prvog obroka na početku dana. Vruća voda pročišćava organizam, oslobađajući ga od toksina. Voda pomaže prilikom razlaganje hrane, pa samim tim olakšava varenje. Dok, suprotno, hladna voda zgušnjava masti u hrani i tako stvara masne naslage u crevima.

Iz ovog slučaja proističe i drugi razlog – topla voda pomaže kod zatvora. Grčevi i nadimanje u predelu stomaka izazvani su upravo usled nedostatka vode u organizmu.

Starenje je noćna mora, ne samo žena, već i muškaraca. Ne možemo reći da postoji formula kojom možemo zaustaviti godine i obrisati bore, ali sličan efekat ima topla voda. Prisustvo toksina u organizmu ubrzava starenje, a poznato je da voda oslobađa organizam od toksina pa samim tim tako usporava proces starenja. Vitamin C iz limuna pobeđuje u borbi protiv bora i mrlja. Limun i čaša tople vode su dobitna kombinacija jer čiste toksine iz krvi, a pomažu koži da ostane čista.

Voda je prirodni lek za uklanjanje svih bolova, a najviše se koristi prilikom ublažavanja menstrualnih tegoba. Toplota opušta stomačne mišiće i oslobađa vas grča.
 
Pijte ujutro čašu vode i videćete da će vam se kroz mesec dana promeniti režim funkcionisanja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kole

09.09.2014 16:12

Znaci da ce nas narod dugo zivjeti ! Za koju godinu od 3 obroka bar ce dva biti vodaaa !!!

ODGOVORITE