Сланина ипак здрава намирница?

Љубитељи брзе хране, који обожавају да једу сланину могу да одахну, јер осим што је супер укусна, ова намирница је потпуно здрава.

Здравље 09.09.2014 | 15:59
Сланина ипак здрава намирница?

Многи људи избегавају да једу сланину зато што је превише слана и масна, што је чини највећим непријатељем пацијената са повишеним крвним притиском. Репутација сланине је додатно угрожена због засићених масти и холестерола, које садржи, али сада знамо да она није толико лоша по наш организам.

Холестерол из намирница заправо има минималне ефекте по крвни притисак и не утиче на изазивање срчаног удара. Што се тиче засићених масти, недавна истраживања нису пронашла везу са високим нивоом холестерола у крви или са срчаним обољењима.

Заправо, истраживања у Јапану, која су у целокупни ток укључила испитивање 58 000 мушкараца током 14 година њихових живота, показала су инверзну повезаност монозасићених масти и можданог удара.Међутим, количина соли у сланини може да представља проблем и да утиче на твој крвни притисак и физичку толеранцију. Уколико се иначе суздржавате од месних прерађевина, кокица и слане хране, сланина пак може да представља сјајан додатак твојој здравој исхрани.

Ако је могуће, ипак се одлучите за органску свињетину, која је антибиотска и без адитива и хормона.

Коментари / 0

Оставите коментар