Жигић постаје 'Енглез'!

Никола Жигић не жури у потрази за новим клубом, јер чека позив из Енглеске. И то није случајно...

Фудбал 09.09.2014 | 16:15
Жигић постаје 'Енглез'!

Никола Жигић могао је овог лета лако да пронађе инострани ангажман, када већ није прошла прича око сензационалног одласка у Арсенал. 

Упркос томе што је по истеку уговора са Бирмингемом већ ушао у 34. годину живота...

Жигића су, према речима његовог менаџера Милана Ћаласана, звали клубови из Швајцарске, Француске, Грчке, Шкотске, Турске, а сада има неколико понуда из Америке. Међутим...

Судећи према Ћаласановим речима, Жигић чека и чекаће можда још месец дана да се појави интересовање неког клуба из Енглеске. На питање да ли је то можда због евентуалног држављанства, Ћаласан је за "Спорт" рекао...

"И мени тако делује, занимају га енглески папири, жели да настави живот на Острву. Разумем га потпуно..."

Потом, Ћаласан је додао.

"Засад нема интересовања енглеских клубова, видећемо шта ће бити за недељу, две, три... Када екипа не постиже голове обично се тражи решење, размишља се о појачању, зар не? Жигић је стрпљив човек..."

Колико Жигићу недостаје да би испунио услове да постане држављанин Енглеске? Још годину дана живота на Острву, али уз још неколико испуњених услова. Пре свега, Жигићева радна дозвола у тренутку подношења захтева за држављанство Велике Британије не сме да буде орочена, односно мора да буде неограничена, без одређеног датума када мора да напусти земљу.

Поред тога, сваки страни држављанин који жели британски пасош мора да буде старији од 18 година, да буде добра особа, да намерава да настави да живи у Британији, да покаже знање енглеског језика и шта живот у Краљевству подразумева и значи, да није имао сукоба са законом...

Такође, особа мора да има бар пет година живота у Енглеској, и то легалних, без рада на црно и без азилантског стажа. Не сме током тих пет година да има више од 450 дана проведених ван Енглеске, нити 90 у последњих годину дана уочи аплицирања.

Претпостављамо да Жигић испуњава све захтеве, нарочито сада када више није део репрезентације Србије, па не мора свако мало да се појављује у Београду.

Све што му је потребно је још један уговор са неким британским клубом. Из које лиге? То ће већ показати време...

Срећно, мистер Никола Жигић!

Коментари / 0

Оставите коментар