Žigić postaje 'Englez'!

Nikola Žigić ne žuri u potrazi za novim klubom, jer čeka poziv iz Engleske. I to nije slučajno...

Fudbal 09.09.2014 | 16:15
Žigić postaje 'Englez'!

Nikola Žigić mogao je ovog leta lako da pronađe inostrani angažman, kada već nije prošla priča oko senzacionalnog odlaska u Arsenal. 

Uprkos tome što je po isteku ugovora sa Birmingemom već ušao u 34. godinu života...

Žigića su, prema rečima njegovog menadžera Milana Ćalasana, zvali klubovi iz Švajcarske, Francuske, Grčke, Škotske, Turske, a sada ima nekoliko ponuda iz Amerike. Međutim...

Sudeći prema Ćalasanovim rečima, Žigić čeka i čekaće možda još mesec dana da se pojavi interesovanje nekog kluba iz Engleske. Na pitanje da li je to možda zbog eventualnog državljanstva, Ćalasan je za "Sport" rekao...

"I meni tako deluje, zanimaju ga engleski papiri, želi da nastavi život na Ostrvu. Razumem ga potpuno..."

Potom, Ćalasan je dodao.

"Zasad nema interesovanja engleskih klubova, videćemo šta će biti za nedelju, dve, tri... Kada ekipa ne postiže golove obično se traži rešenje, razmišlja se o pojačanju, zar ne? Žigić je strpljiv čovek..."

Koliko Žigiću nedostaje da bi ispunio uslove da postane državljanin Engleske? Još godinu dana života na Ostrvu, ali uz još nekoliko ispunjenih uslova. Pre svega, Žigićeva radna dozvola u trenutku podnošenja zahteva za državljanstvo Velike Britanije ne sme da bude oročena, odnosno mora da bude neograničena, bez određenog datuma kada mora da napusti zemlju.

Pored toga, svaki strani državljanin koji želi britanski pasoš mora da bude stariji od 18 godina, da bude dobra osoba, da namerava da nastavi da živi u Britaniji, da pokaže znanje engleskog jezika i šta život u Kraljevstvu podrazumeva i znači, da nije imao sukoba sa zakonom...

Takođe, osoba mora da ima bar pet godina života u Engleskoj, i to legalnih, bez rada na crno i bez azilantskog staža. Ne sme tokom tih pet godina da ima više od 450 dana provedenih van Engleske, niti 90 u poslednjih godinu dana uoči apliciranja.

Pretpostavljamo da Žigić ispunjava sve zahteve, naročito sada kada više nije deo reprezentacije Srbije, pa ne mora svako malo da se pojavljuje u Beogradu.

Sve što mu je potrebno je još jedan ugovor sa nekim britanskim klubom. Iz koje lige? To će već pokazati vreme...

Srećno, mister Nikola Žigić!

Komentari / 0

Ostavite komentar