ФСС и Партизан мијењају травњак! Гдје ће црно-бели?!

ФСС и Партизан мораће да реновирају травњак у Хумској. Где ће играти Партизан у међувремену? Или, да ли ће уследити нова замена домаћинстава?

Фудбал 09.09.2014 | 15:45
ФСС и Партизан мијењају травњак! Гдје ће црно-бели?!

Постидели смо се, у најмању руку.

Наша фудбалска репрезентација пресељена је са адресе Љутице Богдана 1а, у Хумску 1, због лошег осветљења. Међутим, дочекала ју је лоша трава, тј. терен неприступачан за течну и брзу игру.

Шта је горе?

Ако питате гледаоце и спонзоре - светло. Ако питате играче - терен.Ипак, нешто ће морати да се промени до октобра и почетка квалификација за ЕУРО 2016, док је свима јасно да је изградња "Националног стадиона" све потребнија и да су наши фудбалски објекти давно превазиђени.

"Спортски журнал" наводи да је капитен српске репрезентације Бранислав Ивановић затражио и добио разговор са председником Фудбалског савеза Србије Томиславом Караџићем, током којег је од првог човека српског фудбала тражио да екипа убудуће игра на квалитетном терену."Признајем да су нам Французи изнели замерке на лош терен. Несвахтљиво им је како велики клуб који игра Лигу Европе може себи да дозволи онакав терен. То је велики проблем који морамо да решимо. Долазили су ми Ивановић и Коларов на састанак баш због терена и они су се жалили. На стадиону Партизана очекују нас још три утакмице ове године, тако да морамо брзо да реагујемо", рекао је Караџић за "Спортски журнал".

Када ћете решавати овај проблем?

"У наредна два, три дана имаћу састанак са руководством Партизана, да видимо шта може да се уради по том питању", додао је Караџић.

Претходних дана, писало се о томе да УЕФА намерава да помогне Фудбалском савезу Србије и Црвеној звезди да се појача осветљење у Љутице Богдана, што је основни предуслов да се и "орлови" у будућности тамо врате. 

Шта је извесније? Поправка осветљења или травњака? Времена је мало, а мало је и солуција.

Директор Стадиона "Партизан" Александар Степановић изјавио је за "Наше новине" да замена травњака кошта око 130.000 евра!

"То да је наш терен у катастрофалном стању није новост. И раније сам причао о томе. Челницима клуба сам још у јануару рекао да морамо да променимо травнату подлогу, али они су ми током лета саопштили да једноставно немамо средстава. Промена терена кошта између 125 и 130 хиљада евра. Такође, јавност мора да зна да је век трајања једног терена између три и четири године. Наш је стар десет...", причао је Степановић.

"Успевали смо на разне начине да му продужимо живот, али више се не може. Још смо имали срећу да на дан меча са Француском не пада киша. Услови за игру су били идеални".

Партизан, у 1. колу Групе Ц Лиге Европе, дочекује Тотенхем 18. септембра, а потом је домаћин Бешикташу 23. октобра, у оквиру 3. кола. Србија дочекује Албанију 14. октобра.

Уколико је за црно-беле подношљиво да утакмице Суперлиге играју ван Хумске или за Савез и Заједницу Суперлиге прихватљиво да Партизан и ОФК Београд замене домаћинства, реконструкција терена морала би да буде обављена у тих 35 дана између гостовања Тотенхема и доласка Албанаца.

"Имам план који ћу предочити Управи клуба. Жеља ми је да после утакмице са Тотенхемом затворимо стадион до утакмице репрезентацијом с Албанијом. Имали бисмо 25 дана да извршимо комплетну реконструкцију травнате подлоге. Нашли смо већ материјал у Мађарској, почели смо тиме озбиљно да се бавимо", каже Степановић и констатује:

"Једино што бисмо морали да променимо домаћинство са ОФК Београдом јер је та утакмица на програму 28. септембра на нашем стадиону. То је једино решење".

Коментари / 0

Оставите коментар