FSS i Partizan mijenjaju travnjak! Gdje će crno-beli?!

FSS i Partizan moraće da renoviraju travnjak u Humskoj. Gde će igrati Partizan u međuvremenu? Ili, da li će uslediti nova zamena domaćinstava?

Fudbal 09.09.2014 | 15:45
FSS i Partizan mijenjaju travnjak! Gdje će crno-beli?!

Postideli smo se, u najmanju ruku.

Naša fudbalska reprezentacija preseljena je sa adrese Ljutice Bogdana 1a, u Humsku 1, zbog lošeg osvetljenja. Međutim, dočekala ju je loša trava, tj. teren nepristupačan za tečnu i brzu igru.

Šta je gore?

Ako pitate gledaoce i sponzore - svetlo. Ako pitate igrače - teren.Ipak, nešto će morati da se promeni do oktobra i početka kvalifikacija za EURO 2016, dok je svima jasno da je izgradnja "Nacionalnog stadiona" sve potrebnija i da su naši fudbalski objekti davno prevaziđeni.

"Sportski žurnal" navodi da je kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović zatražio i dobio razgovor sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Tomislavom Karadžićem, tokom kojeg je od prvog čoveka srpskog fudbala tražio da ekipa ubuduće igra na kvalitetnom terenu."Priznajem da su nam Francuzi izneli zamerke na loš teren. Nesvahtljivo im je kako veliki klub koji igra Ligu Evrope može sebi da dozvoli onakav teren. To je veliki problem koji moramo da rešimo. Dolazili su mi Ivanović i Kolarov na sastanak baš zbog terena i oni su se žalili. Na stadionu Partizana očekuju nas još tri utakmice ove godine, tako da moramo brzo da reagujemo", rekao je Karadžić za "Sportski žurnal".

Kada ćete rešavati ovaj problem?

"U naredna dva, tri dana imaću sastanak sa rukovodstvom Partizana, da vidimo šta može da se uradi po tom pitanju", dodao je Karadžić.

Prethodnih dana, pisalo se o tome da UEFA namerava da pomogne Fudbalskom savezu Srbije i Crvenoj zvezdi da se pojača osvetljenje u Ljutice Bogdana, što je osnovni preduslov da se i "orlovi" u budućnosti tamo vrate. 

Šta je izvesnije? Popravka osvetljenja ili travnjaka? Vremena je malo, a malo je i solucija.

Direktor Stadiona "Partizan" Aleksandar Stepanović izjavio je za "Naše novine" da zamena travnjaka košta oko 130.000 evra!

"To da je naš teren u katastrofalnom stanju nije novost. I ranije sam pričao o tome. Čelnicima kluba sam još u januaru rekao da moramo da promenimo travnatu podlogu, ali oni su mi tokom leta saopštili da jednostavno nemamo sredstava. Promena terena košta između 125 i 130 hiljada evra. Takođe, javnost mora da zna da je vek trajanja jednog terena između tri i četiri godine. Naš je star deset...", pričao je Stepanović.

"Uspevali smo na razne načine da mu produžimo život, ali više se ne može. Još smo imali sreću da na dan meča sa Francuskom ne pada kiša. Uslovi za igru su bili idealni".

Partizan, u 1. kolu Grupe C Lige Evrope, dočekuje Totenhem 18. septembra, a potom je domaćin Bešiktašu 23. oktobra, u okviru 3. kola. Srbija dočekuje Albaniju 14. oktobra.

Ukoliko je za crno-bele podnošljivo da utakmice Superlige igraju van Humske ili za Savez i Zajednicu Superlige prihvatljivo da Partizan i OFK Beograd zamene domaćinstva, rekonstrukcija terena morala bi da bude obavljena u tih 35 dana između gostovanja Totenhema i dolaska Albanaca.

"Imam plan koji ću predočiti Upravi kluba. Želja mi je da posle utakmice sa Totenhemom zatvorimo stadion do utakmice reprezentacijom s Albanijom. Imali bismo 25 dana da izvršimo kompletnu rekonstrukciju travnate podloge. Našli smo već materijal u Mađarskoj, počeli smo time ozbiljno da se bavimo", kaže Stepanović i konstatuje:

"Jedino što bismo morali da promenimo domaćinstvo sa OFK Beogradom jer je ta utakmica na programu 28. septembra na našem stadionu. To je jedino rešenje".

Komentari / 0

Ostavite komentar