Бојан Кркић жели да игра за Србију!

"Бојан хоће разговор са нашим селектором и чека позив некога из нашег националног савеза. Његов отац увелико јури потребну документацију", каже неименовани извор за "Наше новине".

Фудбал 09.09.2014 | 14:15
Бојан Кркић жели да игра за Србију!

Тек када су реаговали Грци, сетили су се и Срби.

После вести да је Фудбалски савез Грчке спреман да понуди Шпанцу српског порекла Бојану Кркићу да наступи за њихов наицонални тим, у овдашњој јавности бивши фудбалер Барселоне, Роме, Милана и Ајакса поново је постао актуелан.

Тако "Наше новине" у броју од уторка доносе разговор са неименованим саговорником, који тврди да је Кркић спреман и вољан да заигра за Србију, а да његов отац Бојан сениор увелико прикупља документацију неопходну да он од ФИФА добије дозволу да наступи за "орлове".

Подсетимо, Кркић је 2008. године "букиран" од стране Фудбалског савеза Шпаније, када је послат на терен као најмлађи репрезентативац те земље. Тада, Кркић је одиграо сусрет са Француском и никада више није носио дрес Шпаније, земље у којој је рођен и из које потиче његова мајка.Више од шест година касније, код Кркића се распршила свака илузија да су Шпанци заиста рачунали с њим.

"Код Бојана постоји велика жеља да наступи на једном великом репрезентативном такмичењу, али је питање да ли га Адвокат види у својим плановима. Његов отац Бојан Кркић сениор увелико јури потребну документацију, јер жели да види Бојана међу 'орловима' већ у октобру против Јерменије и Албаније", истакао је за "Наше новине" близак пријатељ породице Кркић, који је демантовао могућност да Кркић заигра за Грчку.

"Контакти (са ФСС) још нису направљени. Бојан жели разговор са селектором Диком Адвокатом и чека позив некога из нашег савеза", наводи исти избор.

Кркић је тренутно фудбалер Стоук ситија, након што га је Барса овог лета продала. Пре тога, наступао је за велике европске клубове, али као позајмљен играч. Има већ 24 године и још чека тренутак када ће засијати и приказати бар део онога што је радио у млађим категоријама и "Б" екипи Барселоне, где је срушио и рекорде које је поставио Лионел Меси.

"Није тренутак за ту причу, молим вас за разумевање", било је све што је за "Наше новине" изјавио Бојанов отац.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РЕПУБЛИКА СРПСКА

10.09.2014 05:42

Прво је питање да ли зна уопште СРПСКИ? А и Антић га је звао док је био селектор СРБИЈЕ, само што тада Кркић није хтио да игра за нашу репрезентацију,а био нам је потребан, он је тада мислио како ће са Шпанијом бити неко и нешта, е мој другар ниси ти Шпанац, то код великих земаља тешко пролати,а сада би човјек играо за СРБИЈУ, собзиром какве играче имамо сада треба добро да се размисли о овоме.

ОДГОВОРИТЕ