Bojan Krkić želi da igra za Srbiju!

"Bojan hoće razgovor sa našim selektorom i čeka poziv nekoga iz našeg nacionalnog saveza. Njegov otac uveliko juri potrebnu dokumentaciju", kaže neimenovani izvor za "Naše novine".

Fudbal 09.09.2014 | 14:15
Bojan Krkić želi da igra za Srbiju!

Tek kada su reagovali Grci, setili su se i Srbi.

Posle vesti da je Fudbalski savez Grčke spreman da ponudi Špancu srpskog porekla Bojanu Krkiću da nastupi za njihov naiconalni tim, u ovdašnjoj javnosti bivši fudbaler Barselone, Rome, Milana i Ajaksa ponovo je postao aktuelan.

Tako "Naše novine" u broju od utorka donose razgovor sa neimenovanim sagovornikom, koji tvrdi da je Krkić spreman i voljan da zaigra za Srbiju, a da njegov otac Bojan senior uveliko prikuplja dokumentaciju neophodnu da on od FIFA dobije dozvolu da nastupi za "orlove".

Podsetimo, Krkić je 2008. godine "bukiran" od strane Fudbalskog saveza Španije, kada je poslat na teren kao najmlađi reprezentativac te zemlje. Tada, Krkić je odigrao susret sa Francuskom i nikada više nije nosio dres Španije, zemlje u kojoj je rođen i iz koje potiče njegova majka.Više od šest godina kasnije, kod Krkića se raspršila svaka iluzija da su Španci zaista računali s njim.

"Kod Bojana postoji velika želja da nastupi na jednom velikom reprezentativnom takmičenju, ali je pitanje da li ga Advokat vidi u svojim planovima. Njegov otac Bojan Krkić senior uveliko juri potrebnu dokumentaciju, jer želi da vidi Bojana među 'orlovima' već u oktobru protiv Jermenije i Albanije", istakao je za "Naše novine" blizak prijatelj porodice Krkić, koji je demantovao mogućnost da Krkić zaigra za Grčku.

"Kontakti (sa FSS) još nisu napravljeni. Bojan želi razgovor sa selektorom Dikom Advokatom i čeka poziv nekoga iz našeg saveza", navodi isti izbor.

Krkić je trenutno fudbaler Stouk sitija, nakon što ga je Barsa ovog leta prodala. Pre toga, nastupao je za velike evropske klubove, ali kao pozajmljen igrač. Ima već 24 godine i još čeka trenutak kada će zasijati i prikazati bar deo onoga što je radio u mlađim kategorijama i "B" ekipi Barselone, gde je srušio i rekorde koje je postavio Lionel Mesi.

"Nije trenutak za tu priču, molim vas za razumevanje", bilo je sve što je za "Naše novine" izjavio Bojanov otac.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

REPUBLIKA SRPSKA

10.09.2014 05:42

Prvo je pitanje da li zna uopšte SRPSKI? A i Antić ga je zvao dok je bio selektor SRBIJE, samo što tada Krkić nije htio da igra za našu reprezentaciju,a bio nam je potreban, on je tada mislio kako će sa Španijom biti neko i nešta, e moj drugar nisi ti Španac, to kod velikih zemalja teško prolati,a sada bi čovjek igrao za SRBIJU, sobzirom kakve igrače imamo sada treba dobro da se razmisli o ovome.

ODGOVORITE