Милићев остаје у притвору

Трећи основни суд у Београду одлучио је да Марко Милићев, осумњичен за изазивање саобраћајне несреће на Бранковом мосту 25. јула, у којој је настрадао Лука Јовановић, остаје у притвору.

Србија 09.09.2014 | 12:58
Милићев остаје у притвору

"Судија за претходни поступак одлучио је након саслушања Милићева да остаје на снази решење којим је Милићеву одређен притвор", рекао је портпарол суда Игор Величковић. Притвор до 30 дана му је одређен 19. августа док је још био у бјекству, преносе београдски медији. Саслушање Милићева у Трећем основном тужилаштву, које води истрагу против њега и његових помагача у прикривању кривичног дјела, биће одржано до краја недјеље.

Он је у недјељу увече, након депортације из Кине, ухапшен на аеродрому "Никола Тесла" и смјештен у Окружни затвор у Београду.

Милићеву је притвор одређен 19. августа када је за њим расписана и Интерполова потјерница, по којој је 29. августа ухапшен у Кини. Милићев је 10. августа летом за Истанбул у 12.25 часова, са својим пасошем насустио земљу, са авионском картом у једном правцу.

Милићев се терети за "тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја учињено из нехата", за које му пријети казна од једне до осам година затвора, као и за кривично дјело непружање помоћи лицу повријеђеном у саобраћајној несрећи, за које је запријећена иста казна.

Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула, када је на Луку Јовановића на Бранковом мосту налетио аутомобил "мини кантримен". Возач се није зауставио након несреће, а Лука Јовановић је преминуо дан касније.

Коментари / 0

Оставите коментар