Смањити стопу незапослености

Предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић изјавила је данас у Бањалуци да кључни приоритет у Српској мора да буде смањење стопе незапослености и очување стечених права радника.

Република Српска 09.09.2014 | 12:35
Смањити стопу незапослености

"Било које социјално давање не смије да буде олако обећано, уколико нема јасног става према тржишту рада", рекла је новинарима Мишићева, након састанка са руководством Партије демократског прогреса /ПДП/.

Према њеним ријечима, рад је основа развоја једне земље. "За нас је посебно важно да буду спријечене злоупотребе приликом запошљавања и заустављено безочно пљачкање радника", додала је Мишићева. Она је поновила да је доношење новог закона о раду неприхватљиво за Савез синдиката Републике Српске.

Предсједник ПДП-а Младен Иванић каже да је у Републици Српској неопходно смањити порезе и доприносе на плате, с циљем елиминације сиве економије.

"Потребно је усвојити законска рјешења којима ће бити ограничена отплата спољног и унутрашњег дуга на 18 одсто изворних прихода. Важно је стварати повољан економски амбијент и смањити укупна задужења", рекао је Иванић.

Он је напоменуо да нема потребе за спектакуларним промјенама радног законодавства и да је неопходно стимулисати пензионере и мајке са четворо и више дјеце.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јован

09.09.2014 10:52

А најприје прекинути криминал огромних размјера,корупцију,непотизам...Кад то буде ријешено,а о томе синдикалци ни да зуцну,све ће бити лакше рјешиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

09.09.2014 15:48

Јел' ово нас Мисицка зеза???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

09.09.2014 22:22

Смањиће се стопа незапослености када ова власт буде тамо гдје треба ( Фоча, Требиње, Бања Лука-ако ме разумијете ), а не на власти.

ОДГОВОРИТЕ