Smanjiti stopu nezaposlenosti

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izjavila je danas u Banjaluci da ključni prioritet u Srpskoj mora da bude smanjenje stope nezaposlenosti i očuvanje stečenih prava radnika.

Republika Srpska 09.09.2014 | 12:35
Smanjiti stopu nezaposlenosti

"Bilo koje socijalno davanje ne smije da bude olako obećano, ukoliko nema jasnog stava prema tržištu rada", rekla je novinarima Mišićeva, nakon sastanka sa rukovodstvom Partije demokratskog progresa /PDP/.

Prema njenim riječima, rad je osnova razvoja jedne zemlje. "Za nas je posebno važno da budu spriječene zloupotrebe prilikom zapošljavanja i zaustavljeno bezočno pljačkanje radnika", dodala je Mišićeva. Ona je ponovila da je donošenje novog zakona o radu neprihvatljivo za Savez sindikata Republike Srpske.

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić kaže da je u Republici Srpskoj neophodno smanjiti poreze i doprinose na plate, s ciljem eliminacije sive ekonomije.

"Potrebno je usvojiti zakonska rješenja kojima će biti ograničena otplata spoljnog i unutrašnjeg duga na 18 odsto izvornih prihoda. Važno je stvarati povoljan ekonomski ambijent i smanjiti ukupna zaduženja", rekao je Ivanić.

On je napomenuo da nema potrebe za spektakularnim promjenama radnog zakonodavstva i da je neophodno stimulisati penzionere i majke sa četvoro i više djece.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Јован

09.09.2014 10:52

А најприје прекинути криминал огромних размјера,корупцију,непотизам...Кад то буде ријешено,а о томе синдикалци ни да зуцну,све ће бити лакше рјешиво.

ODGOVORITE
Name

baja

09.09.2014 15:48

Jel' ovo nas Misicka zeza???

ODGOVORITE
Name

Mia

09.09.2014 22:22

Smanjiće se stopa nezaposlenosti kada ova vlast bude tamo gdje treba ( Foča, Trebinje, Banja Luka-ako me razumijete ), a ne na vlasti.

ODGOVORITE