Жртве српске националности

Током провођења ексхумације, којом је координирало Тужилаштво Босне и Херцеговине, на локалитету између мјесних гробаља у општини Брод, пронађени су посмртни остаци више лица српске националности. 

Босна и Херцеговина 09.09.2014 | 11:45
Жртве српске националности

Пронађено је једно комплетно тијело и више фрагмената посмртних остатака, па ће накнадним анализама бити утврђен тачан број жртава, али је извјесно да се на споменутој локацији налазе посмртни остаци неколико лица. 

Према досад прикупљеним информацијама, ријеч је о жртвама српске националности које су смртно страдале у прољеће 1992. године на подручју Брода.

Након извршене ексхумације и узимања ДНК узорака, у Бања Луци ће се извршити утврђивање идентитета жртава путем ДНК анализе. 

Након што се утврди идентитет жртава, биће могуће повезати пронађене жртве с неким од предмета ратних злочина на којима ради Тужилаштво БиХ. 

Ексхумацијом је руководило и координирало Тужилаштво БиХ, на мјесту догађаја налазила се стручна сурадница Тужилаштва БиХ, а у процесу су учествовали представници Института за нестала лица БиХ, Међународне комисије за тражење несталих, судски вјештак-патолог, као и припадници МУП-а РС, који су обезбјеђивали локацију.

Тужилаштво БиХ, заједно са свим институцијама које су укључене у процес тражења несталих, наставља интензивне активности у процесима проналаска, ексхумације и идентификације несталих особа у свим крајевима БиХ, саопштили су из Тужилаштва БиХ. 

Коментари / 0

Оставите коментар