Настављене квалификације за ЕП 2016.

Фудбалска репрезентација Русија победила је селекцију Лихтенштајна са 4:0 (1:0) на почетку квалификација за предстојеће Европско првенство. Фудбалери Шпаније лако су савладали Македонију са 5:1, Енглеска је однела цео плен са гостовања Швајцарској са 0:2, док је Црна Гора победила Молдавију истим резултатом.

Фудбал 09.09.2014 | 12:00
Настављене квалификације за ЕП 2016.

Шпанци су разочарали на Мундијалу и са лошим издањима наставили у поразу од Француске у пријатељском мечу (0:1), а Висенте дел Боске је против Македоније нашао кеца у рукаву у виду Пака Алкасера.

Талентовани 21-годишњи напдач Валенсије добио је шансу од првог минута и искористио је на најбољи начин.

Најпре је Серхио Рамос извео пенал у стилу чувеног Паненке у 16. минуту, а одмах затим је Алкасер удвостручио предност. Акција се са леве преселила на десну страну одакле је Хуанфран вратио лопту у средину казненог простора, а Алкасер лако затресао мрежу из прве за 2:0.

Гол наде за Македонце постигао је Ибраими из пенала који је скривио Хуанфран, али је Бускетс одличним ударцем са скоро 25 метара у финишу првог полувремена погодио доњи десни угао за 3:1. Давид Силва је почетком другог полувремена најавио дебакл наших јужних комшија, а за "петарду" и коначних 5:1 побринуо се Педро у судијској надокнади.

Овај меч ће сигурно цео живот остати у најлепшем сећању Барселонином чуду од детета, 19-годишњем Муниру Ел Хададију који је дебитовао за "црвену фурију" ушавши уместо Кокеа у 77. минуту.

Енглеска се у свом стилу мучила, опет је приказала партију за заборав, али је ипак славила у Базелу са 0:2. Швајцарци су у првом полувремену били бољи и ближи поготку, а сусрет је одлучен у 59. минуту.

Севнула је контра после грешке "сајџија" на средини, Руни је кренуо у напад три на два и пронашао Стерлинга на левој страни, а фудбалер Ливерпула је послао идеалан центаршут до Велбека који је из прве затресао мрежу.

Кренули су Швајцарци свим силама по бод, ударац Дрмића, који је био у офсајду што је промакло судијама, са гол-линије избацио је Гери Кејхил уклизавањем да би Сеферовић затим погодио и пречку и наставио серију промашаја на овом мечу.

Казна је стигла у самом финишу, па је у новој контри асистент био Рики Ламберт, а егзекутор опет Велбек и тако је нови нападач Арсенала другим голом оверио освајање три бода на старту квалификација.

Фудбалери Црне Горе сигурно још увек памте болан пораз 2:5 на свом терену од Молдавије у квалификацијама за Мундијал, па су сада успели да се освете са 2:0.

Иако уздрмани скандалом око напуштања репрезентације Николе Дринчића, "соколови" су до вођства дошли у самом финишу првог полувремена преко Мирка Вучинића, а тријумф је потврдио Томашевић у 73. минуту.

Златан Ибрахимовић је након што је постао најбољи стрелац у историји Шведске, дошао до још једног јубилеја - одиграо је 100. утакмицу за "викинге" и постао 10. играч Шведске који је то успео, али је славље покварио реми на гостовању Аустрији од 1:1.

Домаћа селекција повела је већ у седмом минуту када је бек Бајерна Давид Алаба прецизно извео пенал, али је Ибра пет минута касније главом спустио лотпу до Зенгина који ју је после пријема на груди из окрета закуцао у горњи леви угао.

Већ у четвртом минуту поклекао је Лихтенштајн против Русије после слободног ударца Игнашевича са око 30 минута, али је лопта на путу ка мрежи закачила и Бучела. Мрежа гостију мировала је до 50. минута, а тада је Фрик неспретно реаговао на одбрану шута Џагоева, да би убедљив тријумф најавио Комбаров из пенала.

Цело друго полувреме одиграо је Дзјуба као резервиста Кержакову, а шансу је искористио да стави тачку на тријумф у 65. минуту, када му је Кокорин сервирао прилику после одличног продора по десном боку.

Квалификације за ЕУРО2016, прво коло:
Група Г:
Русија - Лихтенштајн 4:0 (1:0)
(Бучел 4 аг, Бургмајер 50, Комбаров 54п, Дзјуба 65)
Аустрија - Шведска 1:1 (1:1)
(Алаба 7пен - Зенгин 12)
Црна Гора - Молдавија 1:0 (1:0)
(Вучинић 45+3)
Група Ц:
Шпанија - Македонија 5:1 (3:1)
(Рамос 16пен, Алкасер 17, Бускетс45+3, Силва 50, Педро 90+1 - Ибраими 28)
Луксембург - Белорусија 1:1 (1:0)
(Герсон 42 - Драхун 78)
Украјина - Словачка 0:1 (0:1)
(Мак 17)
Група Е:
Сан Марино - Литванија 0:2 (0:2)
(Матулевичијус 5, Новиковас 36)
Швајцарска - Енглеска 0:2 (0:0)
(Велбек 59, 90+3)
Естонија - Словенија 1:0 (0:0)
(Пурје 86)

Коментари / 0

Оставите коментар